:

Több pluszpontot érhet a fideszes elitképző programja, mint a nyelvvizsga

Több pluszpontot érhet a fideszes elitképző programja, mint a nyelvvizsga

A Partizán megtudta, hogy az egyetemi felvételin a 100 többletpontból 15–70 is járhat azoknak a középiskolásoknak, akik elvégzik a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programját. 2024-től a győri Széchenyi István Egyetemen, a jövőben pedig már a Szegedi Tudományegyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen, a Debreceni Egyetemen, valamint a Miskolci Egyetemen is pontot fog érni a programban szerzett bizonyítvány. Ezzel akár a nyelvvizsga is kiváltható (ami 36–50 többletpontot ér), de még az emelt szintű érettségi is csak 50 többletpontot jelent. A fideszes elitképző is megerősítette az értesülést.

Alapítványi fizetések: az MCC-ben százmilliókat osztottak ki

A Partizán leírása szerint a Középiskolás Program online kurzusai még jellemzően ideológiamentes, általános tudást adnak át. Majd a személyes részvétellel járó klubdélutánokon és ún. KP szombatokon már közéletibb tanítás és gondolkodás zajlik, ahol jellemzően egyoldalúan, ellenvélemény nélkül prezentálnak történelmi, környezetvédelmi, társadalmi, politikai témákat a résztvevőknek, amiket aztán a nap második felében moderátor segítségével dolgoznak fel workshopok keretein belül.

Az MCC vezető tisztségviselői (nyolc fő) 2022-ben összesen 262 millió forint tiszteletdíjat vittek haza – a legtöbbet a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kurátori és felügyelőbizottsági tagjai közül. Részletek itt.

Borítókép: Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én.

The post Több pluszpontot érhet a fideszes elitképző programja, mint a nyelvvizsga appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés