:

A világ leggazdagabb magyarja: Mészáros Lőrinc hatalmas probléma, az ársapka jelentős hiba

A világ leggazdagabb magyarja: Mészáros Lőrinc hatalmas probléma, az ársapka jelentős hiba

A világ leggazdagabb magyar származású milliárdosa, Péterffy Tamás a Válasz Online-nak adott interjújában úgy válaszolt arra, hogy mit gondol az állami segítséggel gyarapodó Mészáros Lőrincről és Tiborcz Istvánról, hogy

„ez hatalmas probléma”.

„Magyarországon talán sokan nem is látják, mennyire gyengíti ez a folyamat az országot. A szabad piac és a verseny erősíti a gazdaságot, növeli az emberek jólétét; minden ezzel ellentétes folyamat káros” – tette hozzá.

Az „Oroszországgal való együttműködésről” Péterffy úgy véli, Magyarország az energia miatt van erre rákényszerítve. „Viszont ezt egyre nehezebb elhitetni az emberekkel, mert Európában mindenütt másutt lazították vagy megszüntették az orosz függőséget. A magyar kormány mintha arra játszana, hogy semleges lesz Kelet és Nyugat között, de nem tudom, ez mennyire reális elképzelés” –  mondta. Hozzátette, Magyarország helyében ő „maradna NATO-tag, még akkor is, ha esetleg kilépne az ország az unióból”.

Utóbbiről az interjú egy pontján úgy fogalmazott, hogy

„van rá esély, hogy Magyarország kilép az EU-ból”.

Ezt annak kapcsán mondta, amiről Péterffy a napokban a második Forbes Money Summit eseményen nálunk is beszélt. Tavasszal jött a hír, hogy bankot alapít Magyarországon, a négymilliárd forintos alaptőkéjű Interactive Bankot márciusban be is jegyezték.

„A bankterv megváltozott – fogalmazott Péterffy a Forbes Money Summiton. – Rájöttünk arra, hogy Magyarország nagyon sajátságos körülmények között van. A magyar törvények alapján nem lehet úgy ellátni az európai ügyfeleket, hogy versenyképesek legyünk egész Európában. A bankügynek most vége van.”

A bankügynek vége van – a világ leggazdagabb magyarja mégsem csinál bankot Magyarországon

Péterffy a Válasz Online-nak azt is elmondta, hogy a magas infláció és energiaárak miatt bevezetett ársapkákat, korlátozásokat „jelentős hibának” tartja a kormányzat részéről. „A kormányzat alighanem valami olyasmit szeretne az energiával, mint a kommunizmus idején, amikor olcsó volt a kenyér – látszólag, mert mesterségesen tartották alacsonyan az árát, aminek következtében az emberek kenyérrel hizlalták a disznóikat” – fejtette ki.

Cikkünk írásakor Péterffy a Forbes valós idejű milliárdoslistája szerint a világ 53. leggazdagabb embere közel 26 milliárd dolláros vagyonnal.

The post A világ leggazdagabb magyarja: Mészáros Lőrinc hatalmas probléma, az ársapka jelentős hiba appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés