:
Breaking News

Bajban van az Nvidia? Bidenék azonnal leállították a kínai kereskedést

Nem küldhet Kínába MI-csipeket a tech óriás.

Több, mesterséges intelligencia-alapú technológiát használó csipjét nem értékesítheti Kína felé az Nvidia az Egyesült Államok kormányzatának tiltása miatt, jelentette be a vállalat az amerikai tőzsdefelügyeletnek. A kereskedés azonnali hatályú leállítása azért is meglepő, mert korábbi tervezetek szerint a Biden-kormány harminc napos türelmi időt adott volna a vállalatnak, írja a BBC.

Több ebből Bajban van az Nvidia? Bidenék azonnal leállították a kínai kereskedést Meglódult a forint, csak nem a jó irányba

Az Nvidia nem adott hivatalos indoklást arra, miért hozták előre a szállítási tilalmat. A tőzsdefelügyeletnek beadott dokumentációban ugyanakkor kiemelik: a termékei iránt való erős keresletnek köszönhetően az azonnali tiltás nem fogja jelentősen befolyásolni a vállalat pénzügyeit.

Az ok: nemzetbiztonság

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya tavaly október óta korlátozza a csipek szállítását, a mostani intézkedéssel a kiskapukat szüntetik csak meg. A tilalommal azt akarják megakadályozni, hogy Kína élvonalbeli technológiához jusson:

az MI-vel ugyanis a hadseregét is megerősítheti, így nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet az amerikai csúcstechnológia exportja.

The post Bajban van az Nvidia? Bidenék azonnal leállították a kínai kereskedést appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés