:
Breaking News

Elkezdődött: előbb mehetnek nyugdíjba itt az emberek az MI miatt

Elkezdődött: előbb mehetnek nyugdíjba itt az emberek az MI miatt

Az Egyesült Arab Emírségekben megindul a világ egyik első átképzési programja, amelynek célja, hogy felkészítse az embereket a mesterséges intelligencia korára – írja az ArabNews.

Omar bin Szultán al-Olama, az Egyesült Arab Emírségek mesterséges intelligenciáért (MI) felelős minisztere a dubaji Global Future Councils 2023 konferencián elmondta, hogy az Egyesült Arab Emírségek munkavállalóinak át-, és továbbképzése rengeteget javíthat az ország versenyképességén, a korai nyugdíjazás támogatása pedig motiválttá teheti a dolgozókat.

A miniszter szerint amennyiben valaki munkáját kiegészíti a mesterséges intelligencia, mindenképp úgy kell továbbképezni, hogy képes legyen használni az új eszközöket. Ha viszont olyan munkakört tölt be, amelyet át tud venni az MI, egy kormányzati program keretében teljesen át lesz képezve egy időtálló munkakörre.

A társadalom idősebb részének, akik már csak néhány évre van a nyugdíjtól — ami az emírségekben 65 éves kortól jár —, azoknak lehetősége lesz a korai visszavonulásra.

The post Elkezdődött: előbb mehetnek nyugdíjba itt az emberek az MI miatt first appeared on 24.hu.