:

Meglepő stratégiai bejelentést tett a Mitsubishi

Kivonulnak a kínai piacról.

Befejezi a Mitsubishi Motors az autógyártási operációját a kínai piacon, jelentette be a vállalat. A japán autógyártó kedden igazolt rá a piaci híresztelésekre, írja a CNN Business.

A nyilatkozatban a változó piaci trendeket jelölik meg a döntés okaként. „Az elektromos járművekre való átállás a vártnál gyorsabban, és a fogyasztók márkákkal és szegmensekkel kapcsolatos igényei jelentős változásokon mennek keresztül” – írják.

Több ebből Meglepő stratégiai bejelentést tett a Mitsubishi Titkosítanák a vízdíjadatokat Orbánék, sok tízmilliárd lehet a tét

Az átállás miatt az autógyártó forgalma jelentősen visszaesett. A kiesett értékesítési volumeneket a 2022 decemberében piacra dobott autójukkal próbálták bepótolni, de ez a modell sem fogyott a tervek szerint, így a gyártást már márciusban felfüggesztették.

A kínai leányvállalatot eddig közösen üzemeltették a Guangzhou Automobile Group Company (GAC) gyártóval. A kivonulással azonban teljesen átadják az üzemeltetést a kínai partnernek, aki innentől elektromos autók gyártására fogja használni a telephelyet.

The post Meglepő stratégiai bejelentést tett a Mitsubishi appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés