:

Fontos változás jöhet a Budapest környéki települések vízellátásában, ha nem fizet az állam

Túl nagy a veszteség, nem szeretne több ivóvizet átadni csak úgy a Budapest környéki településeknek a Fővárosi Vízművek.

A Fővárosi Vízművek felmondja az állami víziközműcégek ellátási felelősségének teljesítését szolgáló – döntően az agglomerációs településeket érintő – vízátadási szerződéseit, ha az állam záros határidőn belül nem biztosítja bármilyen jogcímen az ebből származó veszteségének megtérítését az idei évre, valamint a következő évekre. Erről csütörtöki levelében tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármester Lantos Csaba energiaügyi- és Gulyás Gergely kancelláriaminisztert.

A Népszava azt írja, Fővárosi Vízművek kitermeli és a saját vezetékein az átadási pontig elszállítja a vizet, majd kötelezően átadja az állami szolgáltatóknak anélkül, hogy ennek valós költségét megkapná. A költség attól függ, hogy milyen messzire kell vinni és hányszor kell átemelni a vizet, de

az átlagos veszteség köbméterenként akár 200-300 forint is lehet.

A lépés nagyrészt a Fővárosi Vízművek ellátási területén kívüli, állami tulajdonú – DMRV, DPMV, Fejérvíz és ÉDV – víziközmű szolgáltatókat érinti.

The post Fontos változás jöhet a Budapest környéki települések vízellátásában, ha nem fizet az állam appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés