:

A kormány moderálni akarja a benzinárakat

A kormány moderálni akarja a benzinárakat

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint az elmúlt egy hónapban versenyképesebbé váltak az üzemanyagárak.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit – jelenttette be csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Üzemanyagár: hamar beépül az inflációba

A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat.

Egy hónapja nem történt ilyen: ennyiért tankolhatunk péntektől

Nagy Márton a megbeszélés kapcsán kiemelte, hogy az üzemanyagárak moderálására törekszik. Szerinte ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

Nagy szerint

az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak.

A korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött.

Benzinár: a kormánynak elvárásai vannak

Szeptember végén Gulyás Gergely kancelláriaminiszter beszélt arról, hogy a kormány „világos elvárása”, hogy senki ne tankoljon olcsóbban a szomszédos országokban, a kabinet ezt szem előtt tartva dönt arról, hogy beavatkozik-e az árakba megint. A korábban bevezetett üzemanyag-árstop végül ellátási zavarokhoz vezetett, ezért kellett végül megszüntetni.

A felek megállapították, hogy a magyar üzemanyag-ellátási rendszer a háborús helyzet ellenére is stabil és biztonságos.

(MTI, Forbes)

The post A kormány moderálni akarja a benzinárakat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés