:

Új bárt nyit Főzelékes Feri – közösségi finanszírozásból

Közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

A TriflaFram szarvasgombái, Gyulai Évi Designer Szörpje, a Birsbirtok és a Tokaj-hegyaljai MyWine eredményes kampányai után újabb gasztronómiai témájú siker jött össze a Brancs közösségi ötletfinanszírozónál. Közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri, írja a Brancs sajtóközleménye. (A Brancs sztoriját itt írtuk meg.)

Főzelékes Feri a főzelékekről az emberek fejében kialakult nem túl szerencsés kép megváltozatásán dolgozik, eddig három szakácskönyvet írt a főzelékek és saláták újraértelmezéséről. Ő például klasszikus értelemben véve soha sem rántja vagy habarja be főzelékeit. Liszt helyett keményítőt vagy zöldségpürét használ, azzal keveri ki a sűrítésre használt tejszínt vagy kókusztejet.

„Sokakban nagyon mélyen élnek a rossz berögződések a főzelékekkel kapcsolatban, az én misszióm ezen a képen javítani. A küldetés szempontjából szinte mindegy, hogy ezeket az újszerű zöldségfeldolgozásokat főzeléknek hívjuk-e vagy sem, a lényeg, hogy az étel finom, tápláló és egészséges legyen. Nagyon örülök, hogy a Brancson futó kampányban ennyien előre is bizalmat szavaztak nekünk, azon leszünk, hogy ezt maximálisan megháláljuk”, reagált kampánycél elérésére Főzelékes Feri.  

A Hippeace főzelék- és salátabár november elején nyílik Budapesten a Klauzál téri piacnál. Kínálatban nemcsak újhullámos főzelékek, gabonaalapú kevert saláták és levesek is lesznek. 

Az szűkített választékkal csökkentik az ételpazarlást, és kizárólag környezettudatos csomagolásban szolgálják fel ételeiket. Arra is lesz náluk lehetőség, hogy a vásárlók egy rászorulóhoz juttassanak egy tál ételt, a Józsefvárosi Családsegítő Szolgálaton keresztül.

A Brancson a mostani az ötödik sikeres finanszírozás gasztronómiai témában. A projektekre eddig összesen 8,7 millió forint gyűlt össze.

The post Új bárt nyit Főzelékes Feri – közösségi finanszírozásból appeared first on Forbes.hu.