:

Nagy dobásra készül az Asahi a patinás magyar sörgyárral

A Dreher olyan nagy dobásra készül, amire még nem volt példa a magyar sörgyártás történetében: 100 milliárdos projekt indul.

A patinás magyar sörgyár 2017-ben váltott tulajdonost, az Asahi Europe & International pedig új alapokra helyezte a cég stratégiáját. Ennek egy komoly mérföldkövéhez érkezett most el a társaság: összesen 100 milliárd forintot költenek el beruházásra. A jövőre 170 éves gyár egyszerre támaszkodik a hagyományaira és fókuszál az innovációra.

Mire költ ennyit a Dreher?

A sörgyártás teljes folyamatát érinti a most bejelentett több éves program, ami a kapacitás- és hatékonyságnövelés mellett a vállalat fenntarthatósági céljait is szolgálja.

A sörgyártás hagyományosan 6 nagyobb lépésből áll: a főzőházi eljárásokat az erjesztés, majd kondicionálás követi, ezután jöhet a szűrés, pasztőrözés és palackfejtés. Az elmúlt két évben megvalósult és a most bejelentett beruházások több folyamatot érintenek: a kompresszorokat és szűrőberendezéseket egy 4,6 milliárdos forintos fejlesztés részeként tavaly cserélték, míg idén tavasszal a pasztőrözés és fejtés hatékonyságát növelték a kor egyik legmodernebb alumínium dobozos gyártósorának üzembehelyezésével, összesen 7 milliárd forintból.

A program első körében, 2023-26 között, nagyságrendileg 30 milliárd forintot költenek:

a gyár majdani, minden elemét kiszolgáló új energiaközpont egy részének építését kezdik meg, amely nem csak a kapacitásnövekedést, de a vállalat ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérését is támogatja; megújul teljes egészében az erjesztés és a pincékben való kondicionálás szakasza, ami a tartályok cseréje mellett az új technológiák bevezetését is jelenti.

The post Nagy dobásra készül az Asahi a patinás magyar sörgyárral appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés