:

Újra lesz nemzeti konzultáció

Újra lesz nemzeti konzultáció

„Most is van 10-11 komoly kérdés” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban, ahol arról beszélt, újabb nemzeti konzultációt tervez a kormány.

Az MTI cikke szerint Orbán azt mondta: „mi most azt akarjuk, és ezt is fogom javasolni, hogy legyen egy újabb nemzeti konzultáció. A nemzeti konzultáció egy jó eszköz, arra való, hogy feltegyük a nagyon komoly kérdéseket, most is van 10-11 komoly kérdés, és az embereknek adjunk lehetőséget arra, hogy elmondják a véleményüket”.

Függő magyar EU-pénzek: nem akkor, nem annyit és nem úgy


Szerinte a rendszeresen beérkező milliós válaszszám létrehoz egy nagy támogatottságot a kormány mögött, és „akkor a kormány magabiztosan és kellő erőpozícióból tárgyalhat Brüsszelben, akkor is, ha orkánszerű ellenszélben kell ezt tennie”.

Az nem derült ki, hogy milyen témák, konkrét kérdések lesznek a konzultáción, de ha a miniszterelnök Brüsszelt emlegeti, valószínűleg uniós témákra is lehet majd számítani, már csak azért is, mert továbbra is vannak vitás pontok a kormány és Brüsszel között a felfüggesztett uniós pénzek ügyében. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

The post Újra lesz nemzeti konzultáció appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés