:

Végre elkelt Mészáros Lőrinc ásványvizes cégének korábbi jachtja

Végre elkelt Mészáros Lőrinc ásványvizes cégének korábbi jachtja

Harmadszor hirdették meg az ország egykori legnagyobb ásványvízgyártójának utolsó érdemi vagyonelemét, egy 34 méteres jachtot. A hajóra legutóbb is volt érvényes ajánlat, sőt erős árversenyben jelentősen felsrófolták az árat, de végül a vevő visszalépett.

A G7 most arról írt, hogy elkelt a jacht: a Cassiopeia nevet viselő hajót 851 millió forintért vették meg, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél. A hajót most lehetett először az egymilliárdos ár alatt megvásárolni: az előző két alkalommal a becsült értékén hirdették meg.

Akciós a bukott ásványvízkirály ütött-kopott jachtja, 1 milliárd helyett már csak 850 millió forint

A felszámolás alatt álló Aquarius-Aqua Kft. tulajdonában lévő többi vagyonelemet már mind eladták, a Sunseeker típusú luxusjacht volt az utolsó tétel.

A jachtról korábban is lehetett hallani, mert az egykori tulajdonosok között is konfliktust okozott.

Az Aquarius-Aqua korábban áfacsalási ügybe keveredett, a vállalat többségi tulajdonosát 2016-ban le is tartóztatták.A kialakult krízisből a vállalat már nem tudott kikászálódni, és bár volt egy kísérlet a megmentésére, végül felszámolás alá került. A felszámolás során a vállalat fő vagyonelemei némi hátszéllel Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerültek. A jacht azonban megmaradt.

A költségvetésbe folyhat be a vételár egy része

A jachtból származó bevétel jelentős része valószínűleg a költségvetésbe folyhat be. Az adócsalási ügy miatt ugyanis az adóhatóság csak a 2012 és 2016 közötti időszakra több mint 3 milliárd forintnyi adóhiányt, bírságot és késedelmi pótlékot állapított meg a cégnél, azaz a NAV-nak jelentős követelése van a felszámolás alatt álló vállalattal szemben.

The post Végre elkelt Mészáros Lőrinc ásványvizes cégének korábbi jachtja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés