:

Csok plusz kalkulátor: itt tudod megnézni, hogy neked is jár-e

Csok plusz kalkulátor: itt tudod megnézni, hogy neked is jár-e

A Bankmonitor csok plusz kalkulátorával bárki ellenőrizheti, hogy jogosult-e a múlt heti kormányinfón bejelentett, 2024-től induló új családtámogatási formára, a csok plusz támogatott hitelre – közölte az oldal a Forbes.hu-val. A kalkulátorral az is kideríthető, hogy a csok plusz mekkora pénzügyi előnyt jelentene egy piaci lakáshitelhez képest.

A városokban jövőre elérhető csok plusz hitel jelentős szigorítást jelent a jelenleg elérhető csok támogatáshoz képest: megszűnik a vissza nem térítendő támogatás, illetve kizárólag házaspárok igényelhetik, mégpedig vállalt gyerekre.

Jön a csok plusz: tényleg csodát hoz az új családtámogatás?

A kalkulátor a bekért adatok alapján megvizsgálja, hogy az ingatlan értéke, az érdeklődő kora, családi állapota, nettó jövedelme és a vállalt gyermekek száma alapján jogosult-e a támogatott hitelre. Ha pedig igen, akkor azt is, hogy milyen havi törlesztőkre és teljes visszafizetésre számíthat, így segítve azokat, akik elvesztek a folyamatosan megszűnő és változó családtámogatási formák tengerében.

Mutatjuk, mennyi pénzt kapnak ajándékba a csok pluszt igénylők

Alant egy példa a csok plusz által jelentett pénzügyi előnyre a pénzügyi portáltól.

Az a gyermektelen házaspár, akik két gyereket vállalnának, összességében 23,49 millió forintot takaríthatnak meg a 25 éves futamidő alatt a 30 millió forint összegű csok plusz hitellel egy piaci lakáshitelhez képest.Hozzáteszik, ez a pénzügyi előny még nem tartalmazza a második gyerektől elérhető 10 millió forint hitelelengedést.Három vállalt gyerek esetén ennek a családnak akár 50 millió forint csok plusz hitel is elérhető lehet, utóbbi összességében 39,15 millió forint pénzügyi előnyt jelentene a piaci lakáskölcsönhöz képest.

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Csák János kulturális és innovációs miniszter (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. október 25-én.

The post Csok plusz kalkulátor: itt tudod megnézni, hogy neked is jár-e appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés