:

Egyre több az ellenőr? Vagy csak egyre inkább nem menő bliccelni?

Egyre több az ellenőr? Vagy csak egyre inkább nem menő bliccelni?

2022 első kilenc hónapjában még 40,1 milliárd forint, 2023 azonos időszakában pedig már 51,1 milliárd forint volt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérleteladásokból származó bevétele – reagált a Telex kérdésére a BKK.

Ez egy év alatt 27,4 százalékos bevételnövekedés, a főbb indokok közé sorolja a BKK a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldását, az árak emelését, a termékpaletta egyszerűsítését, a digitális fejlesztéseket (alkalmazás, Budapest Pay&GO, egylépéses, NFC-s jegyérvényesítés),

az első ajtós közlekedési rend kiterjesztését, valamint a fokozott jegy- és bérletellenőrzéseket.

Egy évet is várnia kellett volna MR-re. Vett egy saját gépet a faluba

Az 51,1 milliárdos összbevételnek már 52 százaléka származott automatás értékesítésből az első kilenc hónapban, árulta el a BKK. A maradék rész mögött a pénztárakból és ügyfélközpontokból származó bevételek (18 százalék), az online értékesítés (24 százalék), valamint az üzleti ügyfelek és a viszonteladó partnerek értékesítései (6 százalék).

A Futár appot 400–500 ezer, a Budapest GO-t pedig immár 1,2 millió ember használja havonta. A BudapestGO tavaly februári rajtja előtt a mobiljegyek aránya még csak 10-12 százalék volt, ma viszont már közel 30 százalék.

The post Egyre több az ellenőr? Vagy csak egyre inkább nem menő bliccelni? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés