:

Lassul az infláció, mit csinál a kormány? Adóztat

Felbecsülhetetlen inflációs kockázatot rejtenek a kormány új intézkedései.

Hónapok óta ereszkedik lefelé az infláció, ebbe azonban jövőre belerondíthatnak az adó- és díjnövelő intézkedések, írja a 24.hu. A portál gyűjtése szerint négy területen is komoly plusz terheket helyez a kormány a vállalatok nyakába – méghozá olyan szektorokban, amelyek a legközelebb állnak a fogyasztói árak alakításához.

A januárban életbelépő új hulladékgazdálkodási rendszer legnagyobbrészt az élelmiszergyártók díjait növeli meg. Januártól nő az útdíj is, ami a közúti szállítmányozásban érintett szereplőkre (így a teljes kiskereskedelemre) hatással lesz.A szállítmányozási költségeket tovább növeli az üzemanyagokra kivetett jövedékiadó-emelés.A kiskereskedelmi különadó felső kulcsa is tovább növekszik: 4,1 százalékról 4,5 százalékra ugrik a teher. Több ebből Lassul az infláció, mit csinál a kormány? Adóztat Így indítja a novembert a forint

„Teljesen igaz, hogy a jövő évi inflációs kilátásokat felfelé mutató kockázatok övezik, és ezek a kockázatok éppen az említett terhek emeléséből erednek. Jövőre már a belső kereslet, a fogyasztás is újra élénkülhet, ami azt jelenti, hogy a vállalatoknak több lehetőségük lesz áthárítani a költségemelkedést” – nyilatkozta a 24.hu-nak Trippon Mariann, a CIB Bank elemzője.

Az adóterhek alakulásáról és vélhető inflációs hatásáról bővebben ezen a linken lehet olvasni.

The post Lassul az infláció, mit csinál a kormány? Adóztat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés