:

Így néz majd ki Mészárosék szuperbankja: megérkeztek a látványtervek

Így néz majd ki Mészárosék szuperbankja: megérkeztek a látványtervek

Budapest második legmagasabb toronyháza lesz.

Lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek a 3. leggazdagabb magyar milliárdos, Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó MBH Bank új székházának látványtervei. A három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet, a bank igényeire szabva és a hatósági előírásokat betartva. Az épületegyüttes kiválasztott generáltervezője a Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

Budapest XIII. kerületének frekventált közlekedési csomópontjában, a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres telken épül majd a bankcsoport 76 ezer négyzetméteres székháza.

+ 0 kép a galériában + 0 kép a galériában A friss látványtervek – a képek megtekintéséért kattints a galériára! Fotók: MBH Bank (3 kép)

A társaság egy külföldi befektetőtől vette meg a Budapest XIII. kerület Róbert Károly krt. 23. alatti „Agora” projekt egyik alprojektjét, amely már érvényes építési engedéllyel rendelkezik. A tervek a bank igényei és a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével készülnek, és már a Tervtanács jóváhagyására várnak, így a közeljövőben akár meg is indulhatnak a tényleges munkálatok.

Több ebből Mi történik, ha az oroszok elzárják a gázt? Nem csak a nagymamádé – a fiatalok felé is nyit az Emporium

A három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadik elsődlegesen bérbeadásra lett tervezve. A bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes organikusan illeszkedjen a városképbe, ugyanakkor markáns és emblematikus, épitészetileg is izgalmas épület legyen. A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az első két, székházfunkciót betöltő torony várhatóan 2026. év végére felépülhet, míg a harmadik, bérbeadásra szánt torony átadását 2027 végére tervezik.

A székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo Kft. nevű leányvállalata.

The post Így néz majd ki Mészárosék szuperbankja: megérkeztek a látványtervek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés