:

Pedig én nagyon hülyének tartalak benneteket – mondta Spéder az újságíróinak az Indexnél | Sixx

Tizenöt évig dolgozott az Indexnél, ma a Network4 egyik igazgatója. Miért nem ment a Telexhez és mit mondott Spéder Zoltán, ami azóta is visszhangzik a fejében?

Soha nem érdekelte, hogy mainstream médiaszereplő legyen, mégis a korábbi Index egyik legismertebb arca lett Varga Attila, azaz Sixx. A Network4 online fejlesztési és kommunikációs igazgatója az InStyle-nak beszélt korábbi főnökéről Spéder Zoltánról, illetve a milliárdos Takarékbank-vezérről, Vida Józsefről is.

Spéder

Spéder korábban az Index tulajdonosaként volt Sixx főnöke. Azt mondta, sokáig akkor sem ismerte volna meg, ha beszáll mellé a liftbe. „Őt sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy szocialista, vagy ellenzéki lenne” – mondta Spéderről. Később azonban az egykori tulajdonos olyat mondott neki, amire a mai napig emlékszik.

„Ha azt hiszitek, hogy a cikkeiteket a szerkesztőségi rendszerben nem olvassák, akkor sokkal hülyébbek vagytok, mint gondolom, pedig én nagyon hülyének tartalak benneteket.”

2019-ben egy másik milliárdossal, a Takarékbank vezetőjével, Vida Józseffel készített interjút. A TV2 akkori újdonsült tulajdonosa viszont annyira cinikus és lekezelő volt a beszélgetés során, hogy még a fotós is tíz percig remegett utána az idegességtől.

Spéder nagyravágyó bankterveit végül a NER maga törte meg, aminek az lett a vége, hogy bankját és médiáját is elvesztette. Ma már Mészáros Lőrinc az egyetlen milliárdos, aki mindkét területen rendelkezik érdekeltségekkel.

Nincs másik

Az indexesek ugyan egyszerre álltak fel a szerkesztőségből 2020 júliusában, nem mindenki a Telexnél kötött ki. Sixx is külön utakon folytatta. „Nem vagyok teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni. Amikor arról volt szó, hogy menjek, ezt is elmondtam nekik és azt is, hogy ha isteni csoda folytán az ellenzék választást nyerne, onnantól a Telex lesz az Origo” – mondta, miért nem tartott velük. „Tudom, milyen a narancsszínű hímtag másik oldalán lenni.”

Jelenleg a sportközvetítéssel foglalkozó Network4-nél dolgozik. A sportcsatorna-birodalomról itt és itt írtunk korábban.

Sixx arról is beszélt: a magyar sportjog-piac torz, mert a Forma-1, a labdarúgó-vb és az UEFA Bajnokok Ligája közvetítése egyaránt a köztévé tulajdonában van. Utóbbira a legutolsó körben rálicitált az RTL és meglepetésre el is vitte a jogokat az MTVA elől.

Borítókép: Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j) és Spéder Zoltán, a Közép-európai Média Zrt. elnöke a Portfolio gazdasági konferenciáján a budapesti Sofitel hotelben 2015. október 1-jén. Fotó: Soós Lajos / MTI

The post Pedig én nagyon hülyének tartalak benneteket – mondta Spéder az újságíróinak az Indexnél | Sixx appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés