:
Breaking News

Személyre szabható külsővel támad az év egyik legkülönlegesebb tévéje

Személyre szabható külsővel támad az év egyik legkülönlegesebb tévéje

A Samsung The Frame kerete szabadon cserélhető, és híres alkotásokat tartalmazó digitális galériával is rendelkezik.

A Samsung azért vezette be a Lifestyle tv családját, hogy különleges külsejű televíziókkal dobja fel a kicsit uniformizálttá vált termékcsoportot.

Ennek szellemében került be a konszern kínálatába a The Frame fantázianevű készülék, amely egyéb extrákat is kapott, aminek köszönhetően ennek idei verziója az év egyik legkülönlegesebb tévéje.

Mint egy kép a falon

A dizájn megalkotásakor az volt a cél, hogy egy olyan eszköz szülessen, amely minden más televíziónál jobban hasonlít egy valódi faliképre. Ezen illúzió megteremtése érdekében a dobozában megtalálható egy speciális fali konzol, amelynek köszönhetően hézagmentesen simul a függőleges felületre a termék.

Samsung The Frame 2023, falra teremtették.

De ez nem minden, hiszen a fém készülékház kávája a megszokottnál jóval vastagabb, és ezt úgy alakították ki, hogy egy direkt e televízióhoz tervezett keret egyszerűen felerősíthető legyen rá. Ráadásul a gyártó számos különféle színű, ilyen textúrájú keretet megalkotott, és a felhasználó ezek közül szabadon választhatja ki az ízléséhez leginkább passzolót.

Magyarán viszonylag egyszerűen személyre szabható a televízió külseje, amelyhez ráadásul különféle érdekes extra talpak, például festőállvány, is vásárolhatóak opcionálisan.

Egy hagyományos képből viszonylag ritkán lógnak ki ronda kábelek, és a mérnökök erre is gondoltak. Az összes be- és kimenetet egy külső dobozon helyezték el, tehát ebbe kell dugni például a kábeltévét, PlayStationt, a számítógépet, HTPC-t, vagy a külső hangrendszert.

Szabadon cserélhető a tv kerete. Kép: Samsung

Ez a box pedig mindössze egyetlen vékony, félig átlátszó vezetéken keresztül csatlakozik a televízióhoz. Mindent összevetve tényleg sikerült a dizájnereknek egy olyan televíziót összehozniuk, amelynél megoldható, hogy a lehető legkevésbé hasonlítson egy tévére.

Saját galéria a tévébe zárva

Ma már tévét egy ilyen kaliberű cég nem is kínál okos funkciók nélkül, és természetesen a The Frame 2023 is megkapta a Samsung saját fejlesztésű smart platformját. Ez egy kiváló rendszer, amely hibátlanul tud magyarul, átlátható, gyors, könnyen kezelhető.

Kapott egy saját galériát.

Telepakolták egy csomó extrával, például fut rajta a Netflix, a YouTube, az Apple TV, és még rengeteg egyéb online streaming szolgáltatás. Tükrözhető rajta az okostelefon képe, emellett elérhetőek közvetlenül a felhőbe töltött Microsoft dokumentumok, levelek, illetve megnyitható a Skype.

De ez még nem minden, hiszen kapott egy remek virtuális galériát is, amelyben különféle festmények, fotók, poszterek, rajzok, illusztrációk kiváló minőségű digitális reprodukciói kaptak helyet, köztük világhírű alkotásoké is.

Azaz a The Frame tv segítségével a felhasználó kis túlzással egy minőségi képtárat is az otthonába költöztethet.

Még a paszpartura is odafigyeltek.

Ráadásul még a paszpartura is figyeltek, aminek mérete és színe is meghatározható, ami tényleg olyan hatást kelt, mintha nem egy tévét, hanem egy hagyományos képet látnánk.

Képminőség

A modell a legtöbb mai televíziótól eltérő módon matt kijelzőt kapott, aminek köszönhetően tehát nem tükröződik, nem csillog, hasonlóan a papírhoz. Viszont ennek a megoldásnak ára is van, hiszen a színei nem annyira átütőek, ragyogóak, mint amit a legjobb mai televízióknál megszokhattunk. Pedig papíron az alkalmazott QLED képalkotási technológia lehetővé tenné mindezt.

A tónusok egyébként megfelelő beállítások mellett szépek, naturálisak, azaz a színhűségre nem lehet panasz.

A maximális fényesség terén is elmarad a csúcsmodellektől, hiszen a méréseink szerint be kell érni 730 nittel.

A felbontás remek, de a színek lehetnének kicsit markánsabbak.

Pedig már a gyártónak is vannak olyan készülékei, amelyek 3400-3500 nitet tudnak. Ennek az úgynevezett nagy dinamikatartományú tartalmaknál van jelentősége, hiszen ilyenkor a HDR effektus látványosabb. És mivel ilyen filmek, videók vagy játékok ma már egyszerűen beszerezhetőek, ez bizony nem utolsó szempont. A kontrasztosság átlagos, viszont a részletesség kiváló, ugyanis az 55 colos tv 4K felbontású.

Néha bele lehet futni kisebb szaggatásba, de ezen egyszerűen lehet segíteni a tévébe épített képjavító eljárások aktiválásával. Szóval a mozgásmegjelenítéssel nincs gond, és mivel a készülék másodpercenként 120 képkocka visszaadására képes, azaz 120 Hz-es, valamint a késleltetése is korrekt, így akár játékra is bevethető, bár azért elsősorban nem arra szánják.

Hang és értékelés

Érdekesség, hogy a megszokott két rejtett hangszóró mellett kapott két extra hangsugárzót, amelyek függőlegesen állnak, és a készülékház felső részén kaptak helyet. Ennek köszönhetően a megszólalás egy fokkal erőteljesebb és teltebb a megszokottnál. Viszont a basszushangszóró nagyon hiányzik, viszont az érthető valahol, hogy ezt kihagyták egy olyan modellből, amelyet alapvetően arra szántak, hogy a falra lapuljon.

A Samsung The Frame 2023 tv a képzőművészetek rajongóinak ideális választás lehet. Kép: Samsung

A mélynyomó ugyanis nem kívánt rezonanciát eredményezhetett volna. Ám emiatt a basszusok gyakorlatilag érzékelhetetlenek, és ebből fakadóan a dinamika terén is küzd kihívásokkal e készülék, ezt kár lenne tagadni.

De, ha mindent mérlegre teszünk, akkor azt is ki lehet jelenteni, hogy a Samsung The Frame 2023 egy teljesen korrekt, és abszolút szerethető tv. A képminősége rendben van, a kezelése felhasználóbarát, az okos funkciók, például a saját galéria, egyértelműen hozzáadott értéket jelentenek. És a legfontosabb, hogy a dizájn terén tényleg nagyot gurít a készülék: a koncepció is rendben van, és megvalósítás az egyszerűen cserélhető kerettel igen jól sikerült.

Amennyiben valaki a képzőművészetek rajongója és/vagy szeretne egy tényleg különleges tévét, annak érdemes bizony számba vennie ezt a modellt is.

350 000 forintba kerül, ami az ilyen képminőségű és méretű televíziók közül egyértelműen a drágábbak közé tartozik, de az extrái miatt a szó szoros értelemben vett vetélytársa nincs is.

The post Személyre szabható külsővel támad az év egyik legkülönlegesebb tévéje appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés