:
Breaking News

Puszta híresztelésnek nevezte Szijjártó a kínai gigaberuházás tervét

Nem kommentálta azt a nemzetközi sajtóban szinte tényként kezelt hírt a külgazdasági és külügyminiszter, hogy a legnagyobb kínai elektromos autógyártó Magyarországon veti meg a lábát.

Szijjártó Péter híresztelésnek nevezete, hogy a BYD kínai autógyártó Magyarországra jön, nem kívánta kommentálni az értesülést – írja az ATV.

Egy bizottsági meghallgatást követően az ATV-nek nyilatkozva a külgazdasági- és külügyminiszter azt mondta a BYD kínai elektromosautó-gyártó magyarországi terjeszkedéséről, hogy:

„Nem is akarom kommentálni. (…) Bármilyen Magyarországra irányuló beruházást csak akkor jelentünk be, ha arról megállapodás születik”.

Szijjártó Péter azt sem árulta el, hogy volt-e olyan tárgyalás a BYD-del, hogy Magyarországra, Szegedre hozzák az elektromos autógyárukat, helyette azt mondta: „az egészet nem szeretném kommentálni, mert nem szoktunk ilyen híreszteléseket kommentálni.  Majd ha lesz bármilyen ügyben bejelenteni valónk újabb beruházásról az ország bármely területén, azt meg fogjuk tenni” – tette hozzá.

Korábban a Portfolio írt arról, hogy a kínai elektromos járműgyártó óriás, a BYD Magyarországon hozná létre első európai autógyárát. Vasárnap pedig belső forrásokra hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung erősítette meg, hogy a döntés végleges, valóban Magyarországon építi fel legújabb autógyárát a kínai vállalat. Ez az a hír, amit nem kívánt kommentálni Szijjártó Péter.

The post Puszta híresztelésnek nevezte Szijjártó a kínai gigaberuházás tervét appeared first on Forbes.hu.