:
Breaking News

A Google-nek is nekimegy a Fortnite készítője

Elindult a jogi csatározás San Franciscóban.

Az Apple-el kísértetiesen hasonló, 2021-es pereskedése után az Epic Games új fronton nyitott offenzívát. Most a Google-t pereli amiatt, hogy monopóliumként arra használja erejét, hogy áruházában 30 százalékos jutalékot számoljon fel az alkalmazáson belüli vásárlások után, írja a BBC Business.

Több ebből A Google-nek is nekimegy a Fortnite készítője Brutális bírságot kapott az Airbnb, adót csaltak a bérbeadók

A Google védekezése szerint rengeteg más módja van arra a felhasználóknak, hogy alkalmazásokat telepítsenek Android telefonokra, valamint az Apple-el való kiélezett versenye miatt elutasítja a monopólium vádját is.

A San Franciscóban kezdődő tárgyalások újabb trösztellenes támadást jelentenek a Google-nek. A nagyvállalatnak a washingtoni bíróság előtt is védekeznie kell: itt az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vádolta meg azzal, hogy a keresőfelületével monopóliumot épített a piacon, torzítva a versenyt.

Második felvonás

A Fortnite kasszasiker-játék készítőjeként is ismert Epic Games korábban az Apple-t támadta az App Store 30 százalékos jutaléka miatt. A hónapokig húzódó ügyben végül a bírók a tech óriásnak adtak igazat, ugyanakkor lehetővé tették, hogy a fejlesztők más vásárlási csatornákra tereljék a felhasználóikat.

Az Epic most azzal érvel, hogy a Google szerződéses és technikai akadályok tömkelegével szüntette meg a versenyt az Android-alkalmazások terén.

„Az Android az egyetlen jelentős mobilplatform, amely többféle módot is kínál a fejlesztőknek az alkalmazások terjesztésére” – nyilatkozta a Google.

The post A Google-nek is nekimegy a Fortnite készítője appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés