:
Breaking News

Így hatnak ránk az árak, ennyivel vásárolunk kevesebbet

Kevesebbet érő fizetések, növekvő kiadások, készülés az év végi költéshullámra. Ezek mind meglátszanak a kiskereskedelmi forgalom volumenén. Íme a KSH legfrissebb adatai.

Az előző havihoz képest alig változott – talán már beállt a háztartások új rendje – de az előző év azonos időszakához képest 7,3 százalékkal csökkent a a kiskereskedelmi forgalom volumene a Központi Statisztikai Hivatal Forbes.hu-nak eljuttatott legfrissebb adatai szerint.

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal csökkent az előző évi azonos időszakihoz képest.

Több ebből Indulhat a roham, ezek mától az üzemanyagárak Nem kötnek alkut – a befagyasztott uniós pénzek sagájának következő fejezete

A részletes adatok:

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,3 százalékkal lett kisebba nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,5 százalékkal csökkent a forgalom volumene,ezen belül a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 6,6 százalékkal nőtt, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben 5,9, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 14, a használtcikk- és a bútor-, műszakicikk-üzletekben 16-16, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 19 százalékkal kisebb lett.az üzemanyag-kiskereskedelemben 19,9 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

2023. január–szeptemberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,3 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál.

The post Így hatnak ránk az árak, ennyivel vásárolunk kevesebbet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés