:

Ezzel a támogatással vastagodhat a családok pénztárcája

Visszatér egy új támogatási forma, hamarosan újra igényelhető lesz a kisgyerekek bölcsődei elhelyezését és nevelőik munkaerőpiacra visszatérését segítő támogatás.

Várhatóan a korábbi 40 ezer forintnál magasabb összegre lehet majd pályázni, és a támogatásra fenntartói formától függetlenül valamennyi bölcsődei ellátásban részesülő kisgyermek szülője jogosult lesz – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Több ebből Többet dolgoznak, mégis egyre szegényebbek – mi lesz veletek, nyugdíjasok? Így hatnak ránk az árak, ennyivel vásárolunk kevesebbet

A 24.hu tudósítása szerint Hornung Ágnes kiemelte azt is, hogy az 5,5 milliárd forintos keretösszegre új igényléseket jövő évtől lehet benyújtani, ugyanakkor a támogatások kifizetése visszamenőlegesen is lehetséges lesz.

Van, akinek több járhat

Kiemelten támogatják a kevésbé fejlett régiókat.

Emellett 30 százalékkal magasabb összeget igényelhetnek

az egyedülálló szülők, a menekült hátterű szülők, a tartósan beteg vagy fogyatékossággal élő gyermeket nevelők, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, a sajátos nevelési igényű vagy korai fejlesztésre jogosult családok.

The post Ezzel a támogatással vastagodhat a családok pénztárcája appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés