:
Breaking News

Mennyivel növeli a kormány az üzemanyagok jövedéki adóját? Gulyás: Brüsszel!

Internetes csalások, főpolgármester-jelölt jelöltek, dobálózás nevekkel és időpontokkal: csúcsára ért a csütörtöki Kormányinfó.

10 százalék alá csökkent az infláció októberben – árulta el Gulyás Gergely a hivatalos KSH-adatok megjelenése előtt. A miniszter azt is elmondta, decemberre 7-8 százalék közötti inflációt várnak.

Súlyos vád: húszmilliárd Ukrajnába?

A kormány szerint Ukrajna nem teljesíti az Európai Uniós csatlakozáshoz szükséges feltételeket a magyarok jogait, vagy a korrupciót illetően, ezért nem támogatják azt. A miniszterek az után indítottak egészpályás letámadást Ukrajna lehetséges csatlakozásával szemben, hogy Ursula von der Leyen szerdán szóba hozta ezt.

Ebben az évben 9515 internetes bűncselekményről szereztek tudomást a magyar hatóságok, az okozott kárt pedig 8 milliárd forintra becsülik. Leggyakrabban adathalász e-mailekkel, SMS-ekkel próbálkoznak a csalók, a válaszolóknak pedig megszerzik a bankkártya-adatait. A kormány elrendelte egy 300 fős kiberbiztonsági hálózat felépítését, megyénként 3-4 nyomozó fog csak ezzel foglalkozni.

Gulyás ezután ledobott egy meglepő kijelentést: a kormány szerint a kiberbűnözésből származó pénzek jelentős részek Ukrajnába folyik át.

„Szervezett bűnözői csoport épült erre, húszmilliárdos nagyságrendű összegről van szó” –

mondta Gulyás.

Sűrű hónapok jönnek

Az üzemanyagok jövedéki adójának emeléséről is kérdezték a minisztert, aki elmondta: annyival fog nőni január 1-től, amennyivel Brüsszel meghatározza ennek legkisebb mértékét.

Gulyás több alkalmas főpolgármester-jelöltet lát a Fideszben. Köztük van Láng Zsolt korábbi II. kerületi polgármester, Wintermantel Zsolt korábbi újpesti polgármester és Fürjes Balázst, a Nemzeti Olimpiai Bizottság tagja is.

A szuverenitásvédelminek nevezett törvényjavaslatot kedden nyújtja be a kormány. Egy új hatóságot akarnak felállítani, ami nyilvántartja a külföldről érkezett támogatásokat. A terv szerint nem csak jogellenes, hanem egyenesen bűncselekmény lesz, ha egy párt külföldről fogad el támogatást.

The post Mennyivel növeli a kormány az üzemanyagok jövedéki adóját? Gulyás: Brüsszel! appeared first on Forbes.hu.