:

Itt a nyugdíjemelés, de nem mindenki kap. Miért?

Itt a nyugdíjemelés, de nem mindenki kap. Miért?

Akik bankszámlára kapják a nyugdíjat, azoknak már ma, pénteken, akiknek pedig a postás hozza, azoknak a pénteki naptól kezdődően érkezik a visszamenőlegesen járó kiegészítő nyugdíjemelés – írja a Portfolio. Ahogy azt a héten a Forbes.hu-n is megírtuk, a kormány szeptemberi döntése értelmében visszamenőlegesen 3,1 százalékpontos kiegészítő emelést kapnak az ellátmányra jogosultak 10+1 hónapra.

Nyugdíj: fontos időpont jön a héten

Igen ám, de a Portfolio most megjegyzi, hogy Farkas András nyugdíjszakértő a héten a Hír TV-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy

bizonyos időskorúak hiába számítanak szintén korrekcióra, a jogszabály miatt nem fognak emelést kapni. Mégpedig azért, mert a kiegészítő nyugdíjemelés csak annak jár, akinek januárban már járt a rendes nyugdíjemelés.

Emellett akinek idén állapították meg a nyugdíját, ők jövő januártól lesznek csak jogosultak nyugdíjemelésre. Jó eséllyel tehát jár majd minden érintettnek a kompenzáció az infláció miatt, de csak utólag.

Farkas egy szerdai írásában azt is megjegyzi, hogy „ha a nyugdíjas inflációra vonatkozó ezen kormányzati becslésnél a tényleges éves infláció esetleg magasabb lenne (mint történt ez az elmúlt két évben), akkor ezt a különbséget már nem fogja külön kompenzálni az állam a nyugdíjasok részére”.

The post Itt a nyugdíjemelés, de nem mindenki kap. Miért? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés