:

Óriási változás jön az iPhone-okra

Óriási változás jön az iPhone-okra

Az Apple a héten közzétette a nyilvánosság számára a legújabb, iOS 17.2 béta frissítést, amely egy óriási meglepetést tartogat az iPhone-felhasználók számára – írja a 9to5Mac.

A frissítés kódjában található, Managed App Distribution nevű keretrendszer szakértők szerint arra utal, hogy az Apple azt tervezi, hogy engedélyezi az úgynevezett sideloading lehetőséget.

Ez arra utal, hogy hamarosan nemcsak az App Store-ból, de más, harmadik féltől származó alkalmazásboltókból is lehet majd appokat telepíteni az iPhone-okra.

A szakértői vizsgálatok során kiderült, hogy az új API (alkalmazásprogramozási felület) alapvető vezérlőkkel rendelkezik a külső forrásból származó alkalmazások letöltéséhez, telepítéséhez és frissítéséhez, teszi hozzá az Interesting Engineering.

Emellett egy olyan funkciót is találtak a kódban, amely lehetővé tenné a fejlesztők számára, hogy létrehozzák saját alkalmazásboltjaikat.

De miért tesz ilyen lépéseket az Apple, amikor köztudott, hogy a rendszer, zártsága miatt biztonságosabb a felhasználók számára?

Nos, ennek oka az EU digitális piacot érintő törvénycsomagja, amely arra kényszeríti az Apple-t, hogy nyissa meg szolgáltatásait és platformjait más fejlesztők előtt, és adjon lehetőséget a felhasználóknak arra, hogy különböző forrásokból töltsenek le alkalmazásokat. Erről itt írtunk részletesen:

Kapcsolódó Teljesen átalakul a közösségi média Európában: erre lehet számítani A Facebook és az Európai Unió harca évek óta tart, azonban most úgy tűnik, sikerül keretek közé szorítani a közösségi médiaóriást, és a társait is.

The post Óriási változás jön az iPhone-okra first appeared on 24.hu.