:

Itt a legfrissebb adatok: véget ért a recesszió?

Az előző negyedévhez képest a friss GDP-adatok szerint a gazdaság teljesítménye 0,9 százalékkal nőtt, véget ért a recesszió.

Magyarország bruttó hazai terméke 2023 III. negyedévében a nyers adatok szerint 0,4, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 0,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az előző negyedévhez képest – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján – a gazdaság teljesítménye 0,9 százalékkal nőtt, véget ért a recesszió – jelentette a KSH.

Több ebből Befejezték: leáll az ország egyetlen műtrágyagyártó vállalata Raktárpornó: így néz ki belülről egy 40 milliárd forintos hi-tech bázis

A gazdasági teljesítmény csökkenésében ezek játszották a legnagyobb szerepet:

az ipar a piaci szolgáltatások, ezen belül főként a kereskedelem, illetve a tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység visszaesése játszotta a legnagyobb szerepet. A csökkenést a mezőgazdaság jó teljesítménye mérsékelte. A szolgáltatások hozzáadott értékének mérséklődését részben ellensúlyozta a humánegészségügyi, szociális ellátás nemzetgazdasági ág jelentős növekedése.

Az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 széalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye.

2023. I–III. negyedévben a bruttó hazai termék mind a nyers, mind a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok alapján 1,2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól.

The post Itt a legfrissebb adatok: véget ért a recesszió? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés