:

Ez a gyártó Androidra is elhozza az iMessage-élményt

Ez a gyártó Androidra is elhozza az iMessage-élményt

Régóta zajlik már a vita arról, hogy egy Apple vagy egy androidos mobillal döntünk-e jobban. Egyértelmű válasz azonban nyilvánvalóan sosem lesz erre: mindkettő mellett szól néhány érv. Az Apple-t elsősorban a biztonság és a zárt ökoszisztéma jellemzi, ez utóbbi azonban megnehezíti a két fél közötti kommunikációt. A FaceTime és az iMessage ugyanis nem elérhető androidos készülékeken.

Az extravagáns mobiljairól ismert Nothing vállalat azonban most úgy néz ki, kijátszotta az Apple rendszerét, és egy androidos mobilra is sikerült ráapplikálni az almás cég üzenetküldő appját. Mindezt a Nothing Chats alkalmazás keretein belül oldották meg, amely elsőként a Nothing Phone (2) készülékeken lesz elérhető – írja a 9to5Google.

A Nothing Chats a Sunbird nevű iMessage-klienssel működik, amely tavaly indult. Bár eleinte sokan szkeptikusak voltak vele kapcsolatban, már több hónapja működik, és 10 ezernél is több letöltést gyűjtött össze a Play Store-ban. A Nothing Chats alkalmazás használatához ugyanúgy be kell majd jelentkezni az Apple ID-val, az itt zajló beszélgetések pedig szintén megkapják a végpontok közötti titkosítást is. A program induláskor támogatni fogja az egyéni csevegéseket, a csoportos üzeneteket, a teljes méretű médiamegosztást és a hangjegyzetek küldését is.

A “látta” jelzés, a reakciók és az üzenetekre adott direkt válaszok azonban csak később érkeznek majd meg az alkalmazásba.

Az iMessage-en túl a Nothing Chats támogatni fogja az androidos telefonokon bevett RCS üzenetküldést is, így bárkivel is beszéljünk, biztonságos lesz az üzenetküldés. Az alkalmazás az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és az EU-ban lesz elérhető november 17-étől. Bár az üzenetküldő hivatalosan a Nothing alkalmazása, a felhasználók csak a Play Store-ból szerezhetik majd be.

Az Apple kényelmetlen helyzetbe került, ugyanis hogyha vitatja az androidos mobilok iMessage-használati jogát, azzal lényegében legitimálja az EU lépését, amelynek részeként „kapuőrré” nyilvánítaná az almás mobilok üzenetküldő appját. Ez azt vonná maga után, hogy mindenki számára elérhetővé kellene tenni az Apple alkalmazásait, amit a cupertinói cégnél biztosan nem szeretnének. Főleg nem azután, hogy az EU már az USB-C-port telepítésére és a külsős alkalmazásboltok elérhetővé tételére is rábírta már a céget.

The post Ez a gyártó Androidra is elhozza az iMessage-élményt first appeared on 24.hu.