:

Megőrülsz: már a kisföldalattin is utazhatsz kártyával, nem muszáj külön jegyet venned

Megőrülsz: már a kisföldalattin is utazhatsz kártyával, nem muszáj külön jegyet venned

November 15-től nemcsak a 100E reptéri járaton, de a budapesti M1-es metróvonalon is elérhető lesz a digitális fizetés – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Forbes.hu-val.

Miről is van szó?

A Budapest Pay&Go szolgáltatás lényege, hogy a tranzakcióval együtt az érvényesítés is egyből megtörténik. Innentől az utas bankkártyája alkalmassá válik arra, hogy egy esetleges ellenőrzés esetén igazolja az utazási jogosultságot, így nincs szükség sem papír-, sem online jegyre.

Kártyával fizettem egy budapesti buszon. Hogy mi van?

Mostantól tehát a kisföldalattin sincs szükség papíralapú jegyre vagy appra, a Mastercard, a Monet+ és a K&H együttműködésével indított rendszer tesztüzeme immáron itt is elérhető lett.

Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója bízik abban, hogy

„a trend folytatódik, és akár a BKK többi járatán, akár más városokban is elterjed a jegyvásárlásnak ez a módja”.

A BKK azt ígéri: a 100E buszon és az M1-es metrón zajló tesztidőszak végén kiértékeli az eredményeket, és majd utána dönt a további fejlesztési irányokról.

Több ebből Egymillió terméket akarnak eladni egyetlen nap alatt – két héten belül ki is szállítják Bige László: El akarják venni a pénzünket, bizonyos körök hozzá akarnak jutni a céghez

Előzmények

Idén júniusban a 100E repülőtéri expresszjárat kapta meg először a tesztüzem alatt álló szolgáltatást, amivel érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártya vagy okoseszköz segítségével lehet helyben jegyet venni és érvényesíteni a járatra.

A BKK szerint a budapesti repülőtéri járaton utazóknak körülbelül már 30 százaléka használja ezt a fajta fizetést, közülük minden második utas valamilyen okoseszközzel veszi meg és érvényesíti jegyét.

The post Megőrülsz: már a kisföldalattin is utazhatsz kártyával, nem muszáj külön jegyet venned appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés