:

A Huawei végleg szakíthat az Androiddal

A Huawei végleg szakíthat az Androiddal

A Huawei sokáig domináns gyártónak számított az európai piacon, azonban azt követően, hogy már nem Android futott a telefonokon, sokan elpártoltak a cégtől. A kínai cég most bejelentette, hogy saját operációs rendszere, HarmonyOS végleg szakít az Androiddal, és az alkalmazások támogatása is megszűnik — írja a Tech2.

A hírek szerint a Huawei mobilok szoftverének következő nagy verziója, a HarmonyOS Next végleg szakít az Androidos alkalmazásokkal, és a gyártó eltávolítja az Android könyvtárakat a rendszerből. Az operációs rendszer saját kernellel és rendszeralkalmazásokkal készült el, ami a kínai információk szerint egyáltalán nem támaszkodik az Android Open Source Project kódjaira.

Richard Yu Huawei-vezér szerint az operációs rendszer felülete nem változik, azonban a fejlesztés rendkívüli energiahatékonyságot, komolyabb biztonságot és zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít majd a vásárlóknak. A HarmonyOS Next fejlesztői bétája 2024 elejére várható, ezt követően juthat el a rendszer a felhasználókhoz, teszi hozzá a Mobilaréna.

A kínai cég most elképesztő mértékben keresi a munkaerőt a HarmonyOS fejlesztéséhez. Erre azért van szükség, mert a HarmonyOS Next a saját alapokra történő átállással elengedte az APK fájlok kezét, és csak a HAP formátumú installációs csomagokat olvassa. Arról egyelőre nem tudni, hogy Kínán kívül piacra kerülhet-e a HarmonyOS Next. A rendszer eddig csak kiegészítőkön és táblagépen volt elérhető Kínán kívül, az okostelefonok az Android-alapú EMUI szoftvert futtatják.

The post A Huawei végleg szakíthat az Androiddal first appeared on 24.hu.