:

Erre a jelzésre érdemes figyelni a YouTube-videóknál

Erre a jelzésre érdemes figyelni a YouTube-videóknál

Napjaink leggyorsabban fejlődő technológiáját, a mesterséges intelligenciát lehet jóra és rosszra is használni. Ez utóbbi a YouTube-on könnyen megtévesztheti a nézőket, és akár dezinformáció terjesztéséhez is vezethet. Ezt orvosolandó a YouTube hamarosan megköveteli majd a tartalomgyártóktól, hogy jelezzék, ha egy videóban mesterséges intelligenciát használnak – írja a 9to5Google.

Bár jelenleg nem teljesen világos, mely videók esetében kell majd feltüntetni az MI használatát, a lépés elég sok alkotót érinthet. A Google szerint a jelölést a valósághű anyagoknál kell majd használni, függetlenül attól, hogy az az MI által szimplán csak módosított vagy teljesen szintetikus. A megkülönböztető jelzés elhelyezése a rövid és a hosszú videókon egyaránt kötelező lesz.

A YouTube tájékoztatása szerint az olyan érzékeny témáknál, mint például a választások, a folyamatban lévő háborúk, vagy fegyveres konfliktusok, valamint az egészségügyi és más, súlyos témáknál az MI-címkék használatát még inkább figyelembe fogják venni.

Azok, akik elmulasztják az ilyen tartalmak megjelölését, az érintett tartalmak eltávolítására, valamint a YouTube Partnerprogramjából való kitiltásra számíthatnak. A videómegosztó az MI által generált zenei tartalmakkal szemben is erőteljesebben lép majd fel. A zenei kiadók így kérhetik az olyan, MI által generált zenei tartalmak eltávolítását, amelyek egy előadó egyedi énekhangját, vagy zenéjét utánozzák.

The post Erre a jelzésre érdemes figyelni a YouTube-videóknál first appeared on 24.hu.