:

Beleállt a bolgár labdarúgó-szövetségbe a magyar külügy

Beleállt a bolgár labdarúgó-szövetségbe a magyar külügy

„A Bolgár Labdarúgó-szövetség által előadott szégyenteljes és szánalmas bohózatot követően a szurkolók kizárása mellett játszik EB-selejtezőt a magyar fociválogatott Szófiában.”

Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be Facebook-oldalán csütörtökön reggel. A külügy információi szerint mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére is a helyszínre utazik.

„Az ő figyelmüket szeretném felhívni arra, hogy a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt” – írta Szijjártó, aki a szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen négy konzult rendelt az alábbi helyszínekre: egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni. Egy ügyeleti telefonszám is a kiutazó magyarok rendelkezésére áll majd.

Csütörtök este a magyar labdarúgó válogatott 1986 óta először juthat ki nagy tornára egyenes ágon, ehhez egy pontot kell szereznünk a végül Szófiában megrendezett mérkőzésen.

Nem sokon múlt, hogy a bolgárok nem tudják megrendezeni a meccset. 72 órával a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt még nem lehetett tudni, melyik városban rendezik, még a felerészben törökök által lakott Kardzsali is szóba került.

Az év legkörülményesebb meccse

Eredetileg Plovdivban lett volna meccs, de kiderült, hogy a világítás nem megfelelő. Ezért visszakoztak, és szófiai Vaszil Levszki stadiont célozták meg, ahol legutóbb 3-1-re nyert a magyar válogatott 2020-ban. A bolgár szövetség elnöke, Boriszlav Mihajlov, a azonban csavart egyet a dolgon: félt attól, hogy a bolgár ultrák újra botrányt csinálnak, ezért megint Plovdivba vitte a találkozót, és egyúttal zárt kapussá is tette.

Október 29-én azonban a városban önkormányzati választásokat tartottak, és az új polgármester hallani sem akart arról, hogy az egyébként városi tulajdonban lévő Botev stadionban legyen a meccs. Annál is inkább, mert annak a felújítása már régóta zajlott, és jelentősen elhúzódott. A hosszanti lelátók felett már elkészült a tető, a kapuk mögött viszont még nem. A kivitelező ezt az időszakot gondolta megfelelő alkalomnak a munkálatok elvégzéséhez. A város frissen megalakuló képviselői testületének nyilván nem a meccsel lett volna bajuk, a szurkolók hívatlan látogatását, és az esetleges rendbontást, rombolást szerették volna mindenáron elkerülni, részletezte a Telex.

Plovdiv városa hétfőn mondta ki az ítéletet: náluk nem lesz meccs, így még pár kanyar után végül Szófiában rendezik az összecsapást.

Újabb végrehajtás egy Dzsudzsák-érdekeltség ellen

The post Beleállt a bolgár labdarúgó-szövetségbe a magyar külügy appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés