:
Breaking News

Az Orbán-család is megjelent a reptér megvásárlása körül

A Bloomberg hírügynökség ír arról, hogy a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Equilor is megjelent a folyamatban, mint tanácsadó.

A Bloomberg külön írást szentelt annak, hogy a vételi folyamatra rálátó forrásai szerint Tiborcz István, vagyis a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó Equilor Befektetési Zrt. is megjelent a ferihegyi reptér megvásárlásánál (ez nem összekeverendő az alapkezelővel, amiben Tiborcz nem érdekelt). A hírügynökség szerint

az Equilor felbukkanása jól rávilágít, Magyarországon mennyire elmosódott a határ a politika és az üzleti élet között.

Reptér: akarat van, forrás kell

Az Equilor profiljába tartozik amúgy a cégfelvásárlási tanácsadás, és olyan nagy üzleteknél is érintettek voltak, mint a Vodafone felvásárlása. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felvásárlása ügyében 2021-ben is kaptak megbízást, akkor a Tiborcz-féle BDPST Group még nem jelent meg a befektetési cég mögött. A tárgyalási folyamat ezt követően leállt – nemrég kapott újabb lendületet azzal, hogy egy lehetséges francia szakmai befektető is megjelent.

Noha a költségvetés recseg-ropog, a hiány évekre a célszint felett ragadhat és az EU-s források ügye is tovább húzódhat, a kormány prioritásként kezeli a reptér felvásárlását, úgy tudni, már ajánlatot is tett. Közben alakul a finanszírozási csomag, ha apránként is: ennek egyik része volt, hogy az állam jó hozammal kiszállt az Erste bankból is.

The post Az Orbán-család is megjelent a reptér megvásárlása körül appeared first on Forbes.hu.