:

Posztumusz kapott rangos díjat Szedlák Ádám

Az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat posztumusz ítélték oda „a digitális kultúra úttörőjének”, a nemrégiben fiatalon elhunyt Szedlák Ádám újságírónak.

A Neumann Társaság minden évben az IVSZ-szel és az Infotér Egyesülettel közösen ítéli oda a 2010-ben elhunyt számítástechnikai újságíró, Kovács Attila nevét viselő díjat, melyet idén a közelmúltban elhunyt Szedlák Ádám szabadúszó újságírónak ítéltek.

Szedlák Ádám 2008-tól 2013-ig az Origo elismert Techbázis rovatának munkatársa volt. Pályafutását az Origo után a VS.hu tudományos-technikai újságírójaként, majd kulturális rovatának vezetőjeként folytatta. Ez volt az első olyan kultrovat magyarul, amely témái közé tartozónak tekintette a digitális kultúrát. 2016-tól szabadúszóként dolgozott, írásai többek között a 24.hu-n, a Magyar Narancsban, a Forbes magazinban, a Kreatívban és a HWSW-ben is megjelentek. Szedlák Ádám a digitális kultúra meghatározó alakítója, újító szellemiségű egyénisége volt, a tudományos újságírás megkerülhetetlen alakja – emelték ki a laudációban.

The post Posztumusz kapott rangos díjat Szedlák Ádám appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés