:
Breaking News

Hivatalos: itt épül az újabb kínai gyár Magyarországon

A Jászságban épít új gyárat a Zhejiang Shuanghuan Driveline egy 39 milliárdos beruházás keretein belül. A kínai cég az elektromos autókhoz gyárt alkatrészeket.

A beruházás eredményeként 450 új munkahely jön létre Jászfényszarun – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen.

A gyártás már a jövő év első negyedében megkezdődik, ezzel párhuzamosan új üzemcsarnok építését is tervezik. A cég az elektromos autók motorjaihoz gyárt fogaskerekeket és tengelyeket. Olyan cégeknek szállítanak be, mint a Tesla, a Volvo vagy a Scania.

A teljes beruházásból 7 milliárd forintot a magyar költségvetésből fedeznek.

A kormány nagyon szeretne még kínai beruházásokat

Szijjártó azt mondta, Magyarország lehetőséget lát abban, hogy összekösse Kínát és a Nyugatot, butaság, hogy ez bármi fajta veszélyt jelentene. A kínai cégvezetőknek azt üzente, hogy Magyarországon semmilyen diszkrimináció nem éri őket és hogy a kormány várja az újabb beruházásokat.

Végezetül üdvözölte, hogy hazánkban jelen van mindhárom nagy német prémium autómárka, valamint a világ tíz legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója közül már öt is elkötelezte magát Magyarország mellett.

Mindeközben a kínai óriásüzemekkel, elsősorban az akkugyárakkal szemben, sok helyen komoly elégedetlenség alakult ki a lakosság körében.

The post Hivatalos: itt épül az újabb kínai gyár Magyarországon appeared first on Forbes.hu.