:

Bizalmatlanság felsőfokon: ennyire hiszünk csak a közmédiának

Sereghajtók lettünk azon a felmérésen, amely azt vizsgálta, mennyire bíznak az emberek a közmédia híreiben. Az EU-ban Magyarországon van a legkevesebb hitele az állami hírszolgáltatóknak.

Míg 25 tagországban az állami média vezeti a leghitelesebb hírszolgáltatók listáját, addig Magyarországon 25 százalék azok aránya, akik bíznak az állami hírszolgáltatókba. Inkább a közösségi oldalakról tájékozódnak – derül ki az Eurobarométer közvélemény-kutatásából.

Több ebből Veszélyben az ellátás, mi lesz a gyerekekkel? Direkt36: magyar milliárdos, svájci bankszámla az Agrárminisztérium 2,2 milliárdos visszaélési ügyében

26 százalékos mutatójával még a lengyel közmédia is valamivel hitelesebb a hírfogyasztók számára, mint a magyar. E két országon kívül nincs tagállam, ahol az emberek kevesebb mint egyharmada bízna az állami hírszolgáltatókban: még a hátulról a harmadik helyen osztozó Görögországban és Máltán is 39 százalék ez az arány – írja a Népszava.

A legtöbben Finnországban (71 százalék), Portugáliában (65 százalék) és Svédországban (63 százalék) tartják a közmédiát a legmegbízhatóbb hírforrásnak.

A közösségi médiumok közül Magyarországon messze a Facebook a legnépszerűbb: a felmérésben részt vevők 83 százaléka állította, hogy az elmúlt hét napban használta. Ezzel szemben az uniós átlag 63 százalék. A WhatsApp népszerűsége ugyanakkor jóval alacsonyabb (13 százalék) nálunk, mint az EU-ban (62 százalék).

The post Bizalmatlanság felsőfokon: ennyire hiszünk csak a közmédiának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés