:
Breaking News

Óriási siker: magyar séfet választottak a világ 100 legjobbja közé

Óriási siker: magyar séfet választottak a világ 100 legjobbja közé

Először választottak magyar séfet a világ száz legjobbja közé. Tóth Szilárd, a budapesti Salt séf-tulajdonosa felkerült a rangos listára.

Kedden a mexikói Yucatánban tartott gálán hirdették ki a legjobbakat.

„Hatalmas elismerése ez a csapat több éves munkájának, nagyon boldogok és büszkék vagyunk, de igazából még nem tudtam felfogni” – nyilatkozta Tóth Szilárd a Forbes.hu-nak.

A The Best Chef szavazás kétlépcsős. A listára először minden évben száz új séfet jelölnek gasztronómiai szakemberek, foodie-k, kritikusok, fotósok. Ezután az új jelöltek mellett az előző évben a top 100-as listán szereplőkre adhatják le a voksaikat a szavazók (The Best Chef szakemberei, az előző év legjobb séfjei és az új jelöltek – természetesen ők magukra nem voksolhatnak).

Mátészalkai gyorsétteremtől a Michelin-csillagig: így vezetett Tóth Szilárd séf útja a csúcsgasztronómiába

Így összesen 200 jelöltből áll össze végül az éves top 100-as lista. Azért is fontos eredmény ez, mert a szakma egyszerre nézi a séf kreativitását és a vele dolgozó csapat munkáját.

A SALT étterem séfjének és társtulajdonosának ételei szülőhelyére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére emlékeztetnek, a fine dining élménybe a gyerekkor családias nosztaliáját varázsolják. Szilárd szerint két dolog örök: a természet és a hagyomány – írja honlapján Szilárdról a zsűri.

The post Óriási siker: magyar séfet választottak a világ 100 legjobbja közé appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés