:

Kiszáll az állam: jelentősen csökkenti tulajdonrészét ezeknél a biztosítóknál

Csökkenti tulajdonrészét az állam a Vienna Insurance Group biztosítócsoport magyarországi üzletágában, vagyis az Alfa és az Union biztosítókban. Az eddigi 45 százalékos tulajdonrész 10 százalékra csökken.

Az együttműködés stratégiai keretek közt folytatódik – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. Az eladási árat nem árulták el, azt sem tudni, mi indokolja a csökkent tulajdonrész megtartását.

Az állam százszázalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és valamint a Vienna Insurance Group (VIG) biztosítócsoport között született meg erről a megállapodás.

Több ebből Kiszáll az állam: jelentősen csökkenti tulajdonrészét ezeknél a biztosítóknál Elkezdhetik elzárni a pénzcsapot a fosszilis energiával üzletelő cégektől?

A piacvezető magyar holding kisebbségi tulajdonosaként továbbra is támogatja az állam a biztosítási szektor fejlesztését, versenyképességének és teljesítményének további növelését – tették hozzá, de nem részletezték, ez pontosan mit jelent.

A Corvinus Zrt. 2022 márciusában szerzett 45 százalékos kisebbségi részesedést a VIG-csoport magyarországi üzletágában, az ennek kapcsán megkötött együttműködési megállapodás értelmében az ellenőrző többség és az operatív irányítási jogok a bécsi és részben a budapesti tőzsdén is jegyzett VIG-csoportnál maradtak.

A most bejelentett ügylettel 35 százalékos tulajdonrészt megtestesítő részvénycsomagot vásárol vissza az osztrák nagytulajdonos a magyar államtól.

Szeptemberben a két Posta Biztosítóban lévő tulajdonrészét értékesítette az állam, holott alig néhány hónappal korábban szerezte meg a két biztosító kétharmados tulajdonrészét. A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 66,9 százalékos részesedése volt a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban.

The post Kiszáll az állam: jelentősen csökkenti tulajdonrészét ezeknél a biztosítóknál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés