:

Kamatdöntés: úgy döntött az MNB, ahogy várták

Számítani lehetett rá, de most már hivatalos, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 75 bázisponttal, 11,50 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén – közölte az MTI.

Virág Barnabás, az MNB alelnöke már a múlt héten arról beszélt egy konferencián, hogy a javuló makrogazdasági fundamentumok és a nemzetközi környezet támogatják a kamatcsökkentés folytatását az októberi 75 bázispontos ütemben.

Több ebből Kiszáll az állam: jelentősen csökkenti tulajdonrészét ezeknél a biztosítóknál Veszélyben az ellátás, mi lesz a gyerekekkel?

Októberben 75 bázisponttal 12,25 százalékra csökkentette az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa, miközben az elemzők ennél kisebb, 50 bázispontos vágásra számítottak. Azóta az októberi inflációs adat a vártnál alacsonyabb lett, már 10 százalék alá csúszott, ezért sokan felvetették, hogy akár gyorsíthat is a kamatvágási tempón az MNB.

Ezeket a várakozásokat hűtötte le egy csütörtöki konferencián Virág Barnabás, aki gyakorlatilag bejelentette, hogy indokolt a 75 bázispontos ütem fenntartása – írta akkor a Portfolio.

The post Kamatdöntés: úgy döntött az MNB, ahogy várták appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés