:

Ennyit vitt eddig haza a labdarúgó-válogatott az EB-ről

Ennyit vitt eddig haza a labdarúgó-válogatott az EB-ről

Nemcsak a csoportelsőségnek örülhetett a magyar labdarúgó-válogatott, az Európa-bajnokság selejtezőjén a Montenegro elleni győzelme révén 9,5 millió euróval is gazdagabb lett.

Az európai szövetség hetvenmillió euróval emelte a kontinenstorna összpénzdíját, és ebből most egy szép szeletet vitt el a magyar csapat. Az Európai Labdarúgó-szövetség minden, a selejtezőből továbbjutó csapatnak 9,5 millió eurót, napi árfolyamon több mint 3,5 milliárd forintot fizet – írja a sportal.hu.

Az UEFA 301-ről 371 millió euróra emelte a 2024-es Európa-bajnokság díjalapját, de ez csak az alap, utána a tornán lehet igazán sok pénzt keresni. A sikerrel a jövő évi németországi torna részvételi jogát is elnyerte a nemzeti együttes.

A csoportkörben a döntetlenért 750 ezer euró, a győzelemért 1,5 millió jár. A nyolcaddöntőért további kétmilliót, a negyeddöntőért 3,25 milliót, az elődöntőért ötmilliót, a döntőért hétmilliót, az aranyérem megszerzéséért tízmilliót fizetnek.

A végső győztes akár 34 millió euróval is gazdagodhat a nyáron.

Mindenben versenyzett az apjával – Szoboszlai útja a Liverpoolig

Az UEFA minden kijutó országnak 9 és fél millió euró jutalmat fizet, ezen felül a csoportban minden döntetlen 750 ezret, minden győzelem 1 milliót ér. A legjobb tizenhatba jutásért 2 millió eurót, a negyeddöntő 3,25 milliót hoz, az elődöntőbe jutásért 5, a döntőbe jutásért 7 millió jár, míg az Európa-bajnoki címért további 10 millió euró.

A magyar válogatott zsinórban harmadszor jutott ki az Európa-bajnokságra, és veretlenül, csoportelsőként zárta az Eb-selejtezőket.

The post Ennyit vitt eddig haza a labdarúgó-válogatott az EB-ről appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés