:
Breaking News

Brutális vádalku: bűnösnek vallotta magát a legnagyobb kriptotőzsde vezére

Négymilliárd dollárt fizetnek.

Az amerikai pénzmosás elleni törvények megsértésében vallotta bűnösnek magát a Binance-vezér Changpeng Zhao. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjét több éve vizsgálja az Egyesült Államok igazságügyi szervei, a bűnbeismeréssel és egy 4 milliárd dolláros vádalkuval ennek most vége, írja a Reuters.

A vádalku szerint Zhao távozik a Binance vezérigazgatói posztjáról, valamint személyesen 50 millió dollárt fizet az ügyészségnek. A Binance továbbá 15 hónapon belül 1,81 milliárd dollárt, majd később 2,51 milliárd dollárt utal a megállapodás szerint.

Több ebből Egy hónapja nem volt ilyen: ennyiért tankolhatunk péntektől Brutális vádalku: bűnösnek vallotta magát a legnagyobb kriptotőzsde vezére

A Binance platformját több alkalommal vizsgálták az amerikai hatóságok pénzmosás gyanúja mellett. A platform az ügyészek szerint nem tett eleget annak, hogy kiszűrje a potenciálisan illegális tevékenységeket; ezt belső levelezéseikben is beismerték. A kriptotőzsdét 2019-ben a Hamász is használta kisebb tranzakciók végrehajtására.

The post Brutális vádalku: bűnösnek vallotta magát a legnagyobb kriptotőzsde vezére appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés