:

Egyszerű, de nagyon hasznos funkcióval bővül a mobilos Gmail

Egyszerű, de nagyon hasznos funkcióval bővül a mobilos Gmail

Jó eséllyel mindenki átélte már azt pillanatot, hogy kapott egy újabb hírlevelet, átfutott az agyán, hogy le kellene iratkozni róla, de helyette csak megnyomta a törlés gombot, hogy aztán a következő hírlevél érkezésekor ez ismét megtörténjen, majd újra és újra.

A böngészős Gmailnek erre már jó ideje van egy remek megoldása, hiszen a Google levelezője érzékeli, ha a küldött levélben valahol van Unsubscribe (azaz leiratkozás) gomb, és ez a lehetőség már közvetlenül a feladó neve mellett megjelenik – csak egy kattintás és jó esetben többet nem kapunk kéretlen levelet.

A jó hír pedig az, hogy ez az egyszerű, de rendkívül hasznos funkció hamarosan elérhető lesz a Gmail mobilalkalmazásban, méghozzá ugyanúgy, mint az asztali verzióban, tehát a levelet megnyitva a feladó neve és e-mail címe mellett már automatikusan meg fog jelenni a leiratkozás lehetőség, amennyiben az e-mail szövegében valahol elérhető ez a lehetőség.

AndroidPolice

A fejlesztés már bekerült a levelezőszoftver bétaverziójába, így jó eséllyel hamarosan elérhető lesz a mindenki által használt végleges változatban is (Androidon és iOS-en egaránt), az élesítés/frissítés pontos dátuma ugyanakkor most még nem ismert.

Kapcsolódó Erre figyeljen, ha nem akarja örökre elveszíteni a Gmail-fiókját December 1. után a Google törli az inaktív fiókokat, minden adattal együtt.

The post Egyszerű, de nagyon hasznos funkcióval bővül a mobilos Gmail first appeared on 24.hu.