:

Bátor viccelődésbe kezdett az OpenAI a céges káosz után

Bátor viccelődésbe kezdett az OpenAI a céges káosz után

Óriási volt a káosz az elmúlt napokban az OpenAI-nál, azonban úgy tűnik, a munka nem állt le, a zűrzavar lezárultával ugyanis kiadtak egy nagy újítást a ChatGPT-hez. A funkciót a fizetős felhasználók már szeptember óta használhatták, most azonban ingyenesen, mindenki számára elérhetővé tettek – írja a Verge.

Az opció a ChatGPT Voice névre hallgat, melyet a chatablak jobb alsó sarkában, egy fejhallgató-ikont lekoppintva lehet előhívni. Ha ezt megtettük, már hanggal lehet diskurálni a chatbottal. A szóban feltett kérdéseinkre a ChatGPT szintén szóban válaszol. Az újdonságot az X-en jelentette be az OpenAI, ráadásul nem is akárhogyan.

A nagy cégektől szokatlan öniróniával beleszőtték a bejelentésbe a cég vezetése terén az elmúlt napokban zajló drámát is, teszi hozzá a hvg. A videóban a következő kérdést tették fel a chatbotnak:

Ez egy hosszú éjszaka volt a csapat számára, és már éhesek vagyunk. Hány darab 40 centis pizzát érdemes rendelni 778 ember számára?

Az ártatlannak tűnő kérdésben egészen véletlenül szinte pont annyi emberről esik szó, mint ahányan az OpenAI-nál dolgoznak, és ahányan fel akartak mondani az utóbbi napokban. A chatbot egyébként gyorsan válaszol is a kérdésre: ha pizzánként 12 szelettel számolunk, és fejenként átlagosan 3 szeletet fogyaszthat valaki, 195 pizzát kell rendelni.

The post Bátor viccelődésbe kezdett az OpenAI a céges káosz után first appeared on 24.hu.