:

Na, remek, most se tudok asztalterítőt venni december 24-én

Na, remek, most se tudok asztalterítőt venni december 24-én

A Jysk 94 áruháza országszerte zárva tart idén december 24-én,

közölte a bútorlánc a Forbes.hu-val. A boltok december 22-én és 23-án lesznek nyitva, az ünnepek után pedig először december 27-én nyitnak ki.

Annyit érdemes hozzátenni, hogy nem ez az első 24-i zárva tartása a Jysknek, 2018-ban ezzel a felütéssel jelentették be az első szenteste napi szünetüket: „Bezárunk. Na nem végleg.” Ahogy akkor is, most is azzal indokolták a bezárást, hogy a kereskedelemben dolgozó munkatársak otthon tudjanak pihenni az ünnepi időszakban. A magyar retail üzletágban több mint 800 dolgozója van a skandináv láncnak.

Ami a konkurenciát illeti, például az IKEA áruházai a piros betűs ünnepnapokon túl december 24-én mindig zárva tartanak, ezzel is csökkentve a last minute karácsonyfadísz-vásárlási esélyeinket.

Ez az üzletlánc meglépte: szenteste bezár mind a kétszáz boltja. Ez csak a kezdet?

Boltzár december 24-én?

Idén felkapott téma lett a december 24-i zárva tartásból, a bulit a Lidl lökte be azzal, amikor a békemenetes Civil Összefogás Fórumával összefogva kijelentette, hogy élnének a szentesti szünet lehetőségével. Utána számos már bolthálózát döntött hasonló módon, egyebek mellett a Penny sem fog kinyitni 24-én, ők a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nyomására döntöttek így.

A nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el a 24-i boltzártól, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek – nyilatkozta nemrég a kezdeményezésről a Blikknek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

„A kereskedelmi dolgozóknak nincs hosszú hétvégéjük, csak a húsvét és a karácsony az, amikor két napot egyfolytában otthon lehetnek.

Pedig 24-én már nincs is nagy forgalom, az üzletek inkább csak presztízsből, üzletpolitikai szempontból nem engedhetik meg,

hogy ha a konkurencia kinyit, ők zárva legyenek.”

The post Na, remek, most se tudok asztalterítőt venni december 24-én appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés