:

Tévét karácsonyra? Igen! Van 5 remek ötletünk

Tévét karácsonyra? Igen! Van 5 remek ötletünk

Egy tévének mindenki örül, de az óriásira puffadt termékválasztékból nem könnyű választani. Segítünk! Mutatunk öt modellt, amivel nem lehet hibázni.

Az év végi, ünnepi, akciókkal bőségesen időszak egyik legnagyobb sztárjai hagyományosan a televíziók. Gyakran előfordul, hogy a fa alá tolják be ajándékként, illetve sokan ilyenkorra időzítik pont az említett kedvező ajánlatok miatt a vásárlást, hogy magukat lepjék meg egy készülékkel. Emiatt hagyományosan az iparág legerősebb időszakának számít a negyedik negyedév, és a gyártók is kiemelten készülnek az esztendő utolsó három hónapjára.

De az is tény, hogy az irgalmatlan sok termék miatt nincs könnyű dolga a vásárlónak.

Mutatunk most öt olyan televíziót, amivel nem lehet hibázni, legalábbis a mi tapasztalataink alapján.

Hiszen idén is irgalmatlan mennyiségű készüléket próbálhattunk ki működés közben. A korábbi hasonló anyagokhoz hasonlóan ezúttal is arra törekedtünk, hogy a merítésbe bekerüljenek a különféle technológiákat használó drágább, innovatívabb, és az olcsóbb, kisebb tudású darabok egyaránt. Ez utóbbiakkal kezdünk, és haladunk a csúcs irányába!

Az olcsó: TCL 40S5400

A kínai vállalat a kedvező árú, jó ár/érték arányú modellekkel alapozta meg a sikerét, és továbbra is óriási figyelmet fordít erre a kategóriára. A TCL 40S5400 e csoport tipikus képviselője, hiszen a 40 hüvelykes kijelzővel ellátott termék 84 000 forintért beszerezhető.

TCL 40S5400. Kép: TCL

Ennyiért csodákat felesleges várni, és ez látszódik is, hiszen be kell érni Full HD felbontással, alacsony fényerővel, ami miatt a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadása nem látványos. Viszont tény, hogy az okos funkciók nem hiányoznak belőle, és az alkalmazott Android TV smart platform alkalmazáskínálata több ezer darabos. Ennek segítségével pedig közvetlenül elérhetőek az olyan online tartalomszolgáltatók filmjei, sorozatai vagy közvetítései, mint a Neflix, az NFL, az HBO, valamint a YouTube sem hiányzik.

Amit mi láttunk belőle, annak alapján ez egy abszolút korrekt tv ezért az árért cserébe.

Ha valakinek nincsenek különösebben nagy igényei, kép- vagy hangminőség terén, és megelégszik a kisebb képmérettel, annak bátran tudjuk ajánlani. Jó lehet nyaralóba, kiadott lakásba vagy a hálószobába is akár.

A középkategóriás LCD: Panasonic MX700

A hagyományos LED LCD televíziókat még mindig elképesztő számban öntik a piacra. Ez persze teljesen érhető, hiszen az ilyen viszonylag kedvezőbb árú, nem túl innovatív, de azért már kellően modern darabok iránt irtózatosan nagy a kereslet.

A sok nagyon hasonló tudású készülék közül kiemelkedik a Panasonic MX700, köszönhetően a saját képfeldolgozó processzornak, amely a rendelkezésre álló nyersanyagból, azaz a 4K felbontású folyadékkristályos panelből képes kipréselni a lehető legjobb képminőséget.

A végeredmény még így sem lesz tökéletes, hiszen a fizikát becsapni nem lehet. A tónusok még mindig kicsit fátyolosak, viszont a színpontosság kimagaslóan jó, hibák nincsenek, zajodosástól nem kell tartani, és a mozgások visszaadása is rendben van.

Panasonic MX700. Kép: Panasonic

A készülék megkapta a Google legfejlettebb smart rendszerét, a Google TV-t, amely kellően stabil, és óriási alkalmazáskínálattal büszkélkedhet. A szimpla, 20 wattos beépített hangrendszer alapszintű, de ezen az árszinten nem lesz még jó darabig olyan tv, amely minőségi megszólalást produkál. A Panasonic MX700 50 hüvelykes képátlójú változata ugyanis 170 000 forintba kerül, ami a tudásához képest ma igen jó árnak számít.

A különleges: Philips The One

290 000 forintba kerül az 55 hüvelykes Philips The One fantázianevű modell, ami első hallásra soknak tűnhet egy ekkora, 4K felbontású, hagyományos LED LCD technológiára épülő televízióért.

Azonban a The One tud valamit, ami kiemeli a nagy tömegből.

Ez pedig a cég Ambilight nevű exkluzív eljárása, amely képes egy szuperlátványos, dinamikusan változó fénygömböt varázsolni a készülék köré. Maga a 4K felbontású, nagy dinamikatartományú tartalmak kezelését támogató VA LED LCD kijelző közepes fényerejű, és remek kontrasztosságot kínál.

Philips The One. Kép: Philips

A 120 Hz-es maximális képfrissítési frekvenciának, illetve a viszonylag alacsony bemeneti késleltetésnek köszönhetően akár játékra is alkalmas lehet a filmezés, tévézés és videózás mellett. Az Android TV nem a legjobb okos rendszer a világon, de azért az tény, hogy ipari mennyiségű applikáció letöltését és futtatását teszi lehetővé, és ez talán feledteti a kicsit átláthatatlan kezelőfelületet.

LG B3: OLED tv jó áron

A legjobb képminőséget biztosító OLED technológia árát még mindig megkérik.

Jelenleg ott tartunk, hogy a 2023-as legolcsóbb darabokat közel félmillió forintos árán kínálják. Ezek egyike az LG B3, amely egyébként egy kiváló készülék.

A 120 Hz-es maximális képfrissítési frekvenciájú, FreeSync és G-Sync kompatibilis, akár a nextgen konzolok vagy gamer PC-k mellett is bevehető tv több, mint egymilliárd szín megjelenítését szavatolja. A tónusok ragyogóak, markánsak, mindenféle fátyolosságól mentesek. A mozgásmegjelenítés kiváló, a kontraszt és a betekintési szög tökéletes, képi hibák nincsenek. A fényerő viszont „csak” 900 nit, ami elmarad a jelenlegi legjobb modellektől, és emiatt a HDR anyagok visszaadása nem annyira látványos.

LG B3. Kép: LG

A modell természetesen megkapta az LG saját, kifogástalan smart tv rendszerét. A webOS gyors, stabil, igen felhasználóbarát, és tele van hasznos extrákkal. Az alkalmazások mellett például szól, ha kezdődik a kedvenc csapatunk meccse, és az okos otthon központjaként is bevethető.

A csúcs: Samsung S95C

2023 (egyik) legjobb televíziója kétségkívül a konszern saját fejlesztésű kijelzőjével és mesterséges intelligenciát alkalmazó képfeldolgozó chipjével megtámogatott Samsung S95.

A 4K felbontású, kvantumpontos, több, mint egymilliárd árnyalat visszaadását biztosító OLED panel belülről ragyogó színei, végtelen kontrasztja, remek betekintési szögei kiváló, abszolút elit kategóriás képminőséget garantál.

A hatalmas, több, mint 2000 nites maximális fényerő miatt a HDR effektus igen látványos. A 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta, az alacsony bemeneti késleltetés és az AMD FreeSync eljárás támogatásának köszönhetően játékra is alkalmas. A cég Tizen alapú okos rendszere remek: Rengeteg fontos és népszerű alkalmazás mellett például elérhetővé teszi a felhőbe feltöltött Microsoft állományokat és Skype üzeneteket is.

Samsung S95C. Kép: Samsung

A dizájnja kellőképpen modern, a készülékház rettenet vékony, a kávák igen keskenyek, szóval az rögtön látszik rajta, hogy egy drága, innovatív termék. Az átlagosnál lényegesen erőteljesebb, 4.2.2 csatornás, 70 wattos, mélynyomókkal kiegészített integrált audió rendszere pedig a megszokottnál lényegesen jobb megszólalást produkál. A tudásához képest pedig az ára igencsak rendben van, hiszen 790 000 forintot kérnek el a 65 hüvelykes változatért.

Amennyiben valaki tévé vásárláson töri a fejét, akkor érdemes elolvasnia a cikkünket, amiben azt taglaltuk, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor!

The post Tévét karácsonyra? Igen! Van 5 remek ötletünk appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés