:
Breaking News

Bajban a tankerületek, ekkora tartozásuk van

Megugrott az adósság, október végén már 1,6 milliárd forint volt a tankerületi központok lejárt tartozása, több mint felük került fel a központi költségvetési intézmények tartozásállományát felsoroló államkincstári listára.

A központi költségvetési intézmények tartozásállományát felsoroló listára ezúttal 38 tankerületi központ került fel, összes lejárt tartozásuk pontosan 1603 millió forint. ez több mint 300 millió forinttal haladta meg a szeptemberi tartozásaikat – írja a Népszava a Magyar Államkincstár (MÁK) összesítése alapján.

A tankerületek lejárt tartozásai egy hónap alatt mintegy 20 százalékkal növekedtek.

Több ebből Hirtelen döntés elé állítják az orvosokat: mi lesz így a sürgősségi ellátással? Így gáláztak a legnagyobb magyar cégek

November elején a Klebelsberg Központ tagadta, hogy nagyobb tartozásaik lennének, akkor úgy nyilatkoztak, egyetlen tankerületi központ sincs eladósodva.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Totyik Tamás a Népszavának azt mondta, az állam rendszerint nem ad elegendő pénzt a tankerületi központok energiaszámláira, csak később kapnak valamilyen rezsikompenzációt. Úgy véli, miután a fűtési szezon október közepén elkezdődött, a tankerületek ilyen irányú adósságai még biztosan növekedni fognak.

Az adósságokat növelik még:

a nyári beruházások kifizetetlen számlái, a státusztörvény miatt az ősz folyamán felmondó tanárok végkielégítése és a felmentési időre járó összegek

The post Bajban a tankerületek, ekkora tartozásuk van appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés