:
Breaking News

Csalás és kalózkodás: a Ryanair nekimegy az utazásszervezőknek

Csalás és kalózkodás: a Ryanair nekimegy az utazásszervezőknek

Akár több száz százalékot is rátesz egy-egy utazásszervező a Ryanair áraira, a légitársaság most nekimegy a közvetítőcégeknek.

Összegyűjtötte a Ryanair, mennyivel több pénzt kérnek az online utazásközvetítők bizonyos szolgáltatásokért, mint a légitársaságok. A cég közleményében – amely az ilyen tevékenységet csalásnak és kalózkodásnak nevezte – arról írt, hogy a gyanútlan utasoktól durván túlárazott szolgáltatásokért kér pénzt több online utazásközvetítő, és indokolatlan díjakat is rájuk terhel.

Olyan utazásszervezőt is talált a Ryanair, amely 344 százalékot dob rá az árra, amit a légitársaság megkér – írja a hvg.hu.

Ilyen tételeknél ügyeskedhetnek az utazásközvetítők:

Csomagfeladási díj. Előfordult például, hogy egy 10 kilós csomag feladásának díja a Ryanair saját jegyvásárlási rendszerében 18,4 euró lett volna, az utazásközvetítőnél 39,6 euró. Átfoglalás. Más járatra átfoglalni a jegyet 45 helyett 105 euró lett volna. Helyválasztás. Ezért kérik el a legtöbb pénzt, de a győztes a kiwi.com ezen a téren. Azért, ami a Ryanair saját honlapján 5,5 euró, ők 24,4 eurót kérnek el. Feldolgozási díj: akár 30 eurót kér el feldolgozási díjként – ilyen pénzt a légitársaság nem kér. De van olyan cég is, amelynél 60 euróért lehet lemondani a jegyet, miközben ugyanez a Ryanairnél ingyenes volna. Odament a Boeinghez és nem 150 gépet rendelt, hanem mindjárt 300-at. De miért jó ez a magyar utasnak?

Mindez nem feltétlenül illegális, a Ryanairnek épp az az egyik problémája, hogy szerintük a kormányok nem veszik komolyan azt, hogy ez mekkora problémát jelenthet. A brit kormányt és a fogyasztóvédelmi hatóságot külön nevesítette a közlemény. A Ryanair a magyar kormánnyal is többször rúgta már össze a port a különadó miatt.

The post Csalás és kalózkodás: a Ryanair nekimegy az utazásszervezőknek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés