:

Ausztrália nem létezik a Microsoft keresője szerint

Ausztrália nem létezik a Microsoft keresője szerint

Futótűzként terjed az interneten néhány bejegyzés, amelyek szerint a Microsoft keresője, a Bing azt állította, hogy Ausztrália egyszerűen nem létezik – írja a Guardian.

A Twitter-hasonmás Bluesky és a Mastodon oldalakon több ausztrál felhasználó is arról számolt be, hogy amikor a Bing keresőjének feltették a nagy kérdést, a találati linkek előtt egy szövegdobozban azt a határozott választ kapták, hogy: „Nem.” Néhányan meg tudták ismételni a hibás eredményt, azonban azok, akik később próbálkoztak, már azt a választ kapták a Bingtől, hogy a szigetország igenis létezik.

Fontos kiemelni, hogy a hiba a keresőben volt, a Bing chatbot végig helyes választ adott.

A kereső a határozott szövegdoboz alatt két forrást is felhozott, ami szerinte arról tanúskodik, hogy az ország nem létezik. Az egyik honlap egyértelműen összeesküvés-elméletek terjesztésére szakosodott, így tehát nem meglepő, hogy azt írták:

Ausztrália nem létezik, és bármi, amit hallottunk róla, csak kitaláció, a képeket pedig a kormány hamisította.

A másik link az Ohiói Állami Egyetem weboldalára mutatott, ahol egy specifikus tanulmányban foglalkoztak a jelenséggel. A Microsoft reagált a botrányra, szóvivőjük közölte: kivizsgálták, és javították a hibát, így Ausztrália újra létezik – már a Bing kereső szerint is.

The post Ausztrália nem létezik a Microsoft keresője szerint first appeared on 24.hu.