:

A Microsoft is helyet kapott az OpenAI új vezetőségében

A Microsoft is helyet kapott az OpenAI új vezetőségében

A világ legnagyobb mesterséges intelligencia fejlesztő cégénél, az OpenAI-nál kitört balhé után Sam Altman hivatalosan is visszatért a vezérigazgatói székbe. A vállalatnak hivatalosan is új igazgatótanácsa van, amely leváltotta azokat, a vezetőket, akik el akarták távolítani Altmant a cégből – írja a TechCrunch.

Egy név azonban ismerős lehet korábbról. Mira Murati, akit az előző igazgatótanács rövid időre vezérigazgatónak nevezett ki, visszatér a technológiai igazgatói szerepkörbe. Mellette kapott helyet az új igazgatótanácsban Bret Taylor, a Salesforce korábbi vezérigazgatója, Adam D’Angelo, a Quora vezérigazgatója, aki az előző igazgatótanács tagja volt, valamint Larry Summers közgazdász és politikai veterán.

A botrány miatt aggódó fő befektető Microsoft is képviseletet kap az igazgatótanácsban, igaz csupán egy szavazati joggal nem rendelkező megfigyelő formájában. Konkrét névről még nem tudni.

Altman a közleményben jelezte: még soha nem volt ennyire izgatott a jövő miatt. Mint mondta, a jövő legfőbb feladata az lesz, hogy még több energiát fektessenek a biztonságos MI kereteinek megalkotásába, hogy kivizsgálják, mi vezetett pontosan az elmúlt hetek botrányához, illetve hogy egy széles látókörű vezetői réteget hozzanak létre a cégen belül.

Kapcsolódó A Barátok közt semmi ahhoz képest, ami az OpenAI-nál történt az elmúlt napokban Valóságos szappanopera zajlott le az elmúlt napokban a világ egyik legfejlettebb cégénél, röviden összefoglaltuk, mi lehet a hátterében.

The post A Microsoft is helyet kapott az OpenAI új vezetőségében first appeared on 24.hu.