:
Breaking News

Megszólalt Orbán és Varga, ide-oda pattog a forint

Erős kilengéssel, 380-as szintről 381,50-ig gyengült a forint az euróval szemben december 1. péntek délelőtt, de fél 11 környékére visszakorrigált az árfolyam 380,60 környékére.

Több ebből Csok plusz: drasztikus kamatcsökkenés, aminek az állam örülhet a legjobban Bejelentette az MNB: belenyúl az életbiztosítások szabályozásába

Orbán: Ukrajna ne legyen EU-tag

Délelőtt Orbán Viktor tartotta meg szokásos pénteki megszólalását a Kossuth rádióban. Itt egyebek mellett arról beszélt, hogy Ukrajna ne legyen uniós tag, ne is kezdődjön meg az erről szóló tárgyalás, de egy esetleges csatlakozást nem vétóval állítana meg a kormány, hanem bizonyos döntések megakadályozásával.

Varga: Csökkenő pályán az államadósság

Ezekben a percekben Varga Mihály pénzügyminiszter és Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója tart sajtótájékoztatót a költségvetés 2024-es finanszírozási terveiről.

A Portfolio tudósítása szerint a parlament által elfogadott 2,9 százalékos hiánycél lesz jövőre az iránytű. De Varga azt is elmondta, hogy az államadósság csökkenő pályán, a tavalyi 73,3 százalékról idén 70 százalék környékére, jövőre pedig 67 százalékra csökkenhet, Kurali szerint pedig továbbra sincs tervben a PMÁP visszavásárlási árfolyamának módosítása 99 százalékról.

Borítókép: Google Finance. Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Megszólalt Orbán és Varga, ide-oda pattog a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés