:
Breaking News

Magyarországon is gyártják a harckocsikat Ukrajnának

Az Ukrajnának szánt első tíz Lynx harcjármű gyártása már zajlik Németországban, illetve Magyarországon – közölte a Rheinmetall csoport vezérigazgatója. 

„Armin Papperger, a Rheinmetall csoport vezérigazgatója a WirtschaftsWoche című lapban megerősítette, legkésőbb jövő év elején aláírják a szerződést Kijevvel a Fuchs kerekes páncélozott szállítóharcjármű és a Lynx lánctalpas gyalogsági harcjármű ukrajnai gyártásáról” – írja a Reuters, amit a Népszava vett észre elsőként.

A vállalat vezetője azt szeretné, ha 6-7 hónappal később elkészülhetne az első Ukrajnában gyártott Fuchs, a Lynx pedig 2025 nyarán követhetné. Az új harckocsik Ukrajnának szállítását azonban már jóval korábban szeretné megkezdeni:

Az első tíz Lynx jármű gyártása már zajlik Ukrajnával koprodukcióban itt Németországban, illetve Magyarországon. Egy felfutási fázis után pedig hamarosan abban a helyzetben leszünk, hogy e járművek jelentős részét teljes egészében Ukrajnában gyárthatjuk.

A Rheinmetall jelenleg Ukrajna legnagyobb hadiipari partnere: tavaly mintegy 900 millió euró értékben kapott megrendeléseket, 2023-ban pedig ezek volumene mintegy 2,5 milliárd euróra emelkedett.

The post Magyarországon is gyártják a harckocsikat Ukrajnának appeared first on Forbes.hu.