:
Breaking News

Komoly kihívót kaphat a ChatGPT

Komoly kihívót kaphat a ChatGPT

Az elmúlt egy évben úgy tűnt, a ChatGPT sikerével a Microsoft felzárkózhat a Google-höz, azonban a keresőpiacon egyelőre nem állt be olyan drasztikus változás, mint amire sokan számítottak. A Google pedig most kihasználhatja az OpenAI-nál zajló káoszt, és a héten a második chatbotját is bemutathatja – írja a Gizmodo.

Mint arról korábban írtunk, a techóriás nem sokkal a ChatGPT közzététele után bemutatta a Bard chatbotot, azonban tévedései miatt közel sem hozott akkora sikert, mint a vetélytárs.

A héten azonban debütálhat a Gemini generatív MI chatbot, amely lényegesen erősebbnek ígérkezik, mint a cég jelenlegi ajánlata.

A hírek szerint ugyan erre a hétre terveztek a fejlesztés nagy bemutatóját, egyelőre csak kisebb léptékben, online rántják le róla a leplet. Ennek oka, hogy a Gemini állítólag nem kezelte megbízhatóan a nem angol nyelvű lekérdezéseket, így ezen még csiszolni akarnak. A Gemini teljesértékű bevezetésére várhatóan csak 2024-ben kerül majd sor.

Demis Hassabis, a Geminit építő Deep Mind részleg vezérigazgatója szerint a Gemini multimodális, vagyis a ChatGPT-4-hez hasonlóan képes egyszerre kezelni a képi, hang- és szöveges kéréseket.

The post Komoly kihívót kaphat a ChatGPT first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés